Annons

Läxhjälp sponsras av företag

Nu står det klart att stiftelsen Läxhjälpen startar verksamhet i Landskrona. Med bidrag från Landskronahem, Parajett, Huhnseal och Oresund Heavy Industries startar den privat icke vinstdrivande stiftelsen upp verksamhet i Landskrona. Syftet är att hjälpa elever att höja sina betyg företrädesvis i åttan och nian så att de kommer in i gymnasiet. Idag deltar i runda svängar 700 elever i Malmö, Stockholm, Södertälje och Göteborg och nu också i Landskrona. Stiftelsen samverkar nära, med respektive skola. Läxhjälpen är kostnadsfri för skolan och eleverna. – Alla elever som deltar höjer betygen, utlovar man från stiftelsen i ett pressmeddelande och intygar att samtliga elever som fått hittills fått läxhjälp ökat sina betyg. – Det är viktigt att vi alla bidrar till en stad där ungdomar ges möjlighet att utbilda sig till arbete och inte till arbetslöshet. Projektet ”Läxhjälpen” är ett mycket bra initiativ där ungdomarnas chanser att få en bra start i livet ökar, högskolestudenterna får ett extraknäck och företagen i Landskrona säkrar framtida arbetskraft, säger Huhnseals VD Per Hellman.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser