Annons

Luften allt renare i Landskrona

Under en period på 1990-talet hände det mycket ur miljösynpunkt i Landskrona. Företagen blev betydligt mer miljömedvetna samtidigt som allt fler bilar började få katalysatorer. Detta har gjort att luften i Landskrona idag är acceptabel om man får tro stadens miljöförvaltning.
– Många företag ska ha en eloge för att de självmant försöker förbättra miljön och detta har gjort att vi idag har en bättre miljö, säger miljöinspektör Håkan Ärnflykt och tittar i årsrapporten gällande luftföroreningssituationen i Landskrona 2013.
– De enda siffrorna i denna som sticker ut är ozonet vars uppmätta halter är något förhöjda. Annars är halterna ungefär de samma som 2012.

Klart är dock att blyvärdena i markerna i och runt Landskrona fortfarande är höga.
– Här finns en del övrigt att önska. Idag har vi 300 gånger så mycket bly vid våra industriområden som på Söderåsen och det är allvarligt. Vi genomför mätningar varje år, bland annat i grönkål som odlas.

Annons
 

Summa summarum är Landskrona dock en skapligt ren stad.
– Vi brukar jämföras med Trelleborg och vi har en aning sämre luft här men skillnaden är marginell. Vi är definitivt på rätt väg, säger Håkan Ärnflykt.

Samtidigt höjer miljönämndens ordförande ett varningens finger.
– Det gäller hela tiden att inte slappna av. Skulle vi börja ge efter så är vi snabbt tillbaka på noll igen, säger hon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser