Annons

Avslag om vindkraft

Miljönämnden hade på onsdagens möte till uppgift att ta ställning till en motion från Sverigedemokraterna om att de ville avvakta med utbyggnad av vindkraftverk i Landskrona. Detta var dom dock ensamma om att tycka varpå motionen avslogs.
– Min förhoppning är att det uppförs 24 vindkraftverk. De skulle ensamma täcka hushållselen för samtliga Landskronabor, säger Lilian Håkansson (MP), ordförande i miljönämnden.
– För att täcka hela stadens elförbrukning skulle 36 vindkraftverk behöva byggas men det är nog orealistiskt. Det finns helt enkelt inte plats att bygga så många om alla regler om avstånd med mera ska hållas, avslutar miljöpartisten.

Sverigedemokraterna reserverade sig skrifligt emot avslaget.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser