Annons

Många sökande men få utvalda till Yrkeshögskolan

Det var många sökande till yrkeshögskoleutbildningarna i Landskrona. Knappt 10 % av de som sökte har antagits.

Nu har Landskrona stads yrkeshögskoleutbildningar (yh) dragit igång. Av nästan 800 sökande var det endast 76 som kunde erbjudas plats. Nu väntar studier på tre eller fyra terminer.
– Jag är jätteglad att jag kommit in på utbildningen som för mig är en möjlighet att utbilda mig till det jag vill jobba med i framtiden. Det som är så bra med yh är att det är mycket praktik som gör att nästan alla får jobb efter utbildningen, säger Peter Almcrantz 53 år, studerande på eventkoordinatorutbildningen.

Annons
 

I Landskrona finns tre yh-utbildningar som inte bara lockar studerande från närområdet utan även från bland annat Stockholm, Göteborg, Örebro, Växjö och Västerås. De tre utbildningarna är eventkoordinator, hud- och spaterapeut samt hälso- och vårdadministratör.
– Många sökande är ett gott betyg till våra yrkeshögskoleutbildningar och visar att de är eftertraktade för studerande från hela landet, säger Thora Skuladottir, rektor på Yrkeshögskolan Landskrona.

 De nuvarande utbildningarna har fått två starter beviljade, för hösten 2014 och 2015. I mitten av september är det dags att lämna in ansökan till Yh-myndigheten för nya yh-utbildningar.
– Vi hoppas på att kunna utöka med ytterligare två yh-utbildningar till hösten 2015 och kommer att lämna in ansökan för en utbildning i fotorealistisk visualisering och en med inriktning till handelsutvecklare, berättar Ulf Bergström, verksamhetschef för vuxenutbildningen.

Yh-utbildningar är en eftergymnasial utbildningsform som leder till yrkeshögskoleexamen. Yrkeshögskolans utbildningar svarar mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden. Det innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar, och att nya utbildningar startar och gamla läggs ner allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras. För att säkerställa att utbildningarna motsvarar de krav som ställs i arbetslivet drivs alla utbildningar i nära samarbete med företag och andra arbetsgivare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser