Annons

Enighet genomsyrade paneldebatt

Landskrona Rotaryklubb hade till sin sammankomst på onsdagen bjudit in företrädare för samtliga partier i fullmäktige i Landskrona för en paneldiskussion. Moderator var Karsten Erich, känd Radio- och Rotaryprofil. Som sig bör fanns en del meningsskiljaktigheter men i många frågor var politikerna överens. Det som var mest anmärkningsvärt var att det var Vänsterpartiets Henning Süssner Rubin som debatterade mest tillsammans med folkpartisten Torkild Strandberg.

Några sensationer var knappast att räkna med och de kom inte heller. Alla var rörande överens om att jobben är den viktigaste frågan för Landskrona kommande mandatperiod.
Karsten Erich ställde även en del ja- och nej frågor. Samtliga partier utom Vänsterpartiet var överens om att de så kallade nollavtalet gällande flyktingar skulle behållas. Alla utom Alinda Zimmander ville att det skulle byggas på Jönsaplan. Hon ville att där skulle vara en park men påpekade också att det var hennes personliga åsikt och inte hennes partis.
Inget trodde heller inte att skatten skulle behöva höjas.
Gällande kollektivtrafiken till och från byarna så skulle dessa bli bättre nästa mandatperiod enligt samtliga partier och satsningen på att få bredband ut i byarna samt utveckla wi-fi i centrum skulle också fortsätta på den inslagna vägen.

Annons
 

Det kom även ett par frågor från publiken och Parajetts före detta VD Tord Ohlsson frågade Alinda Zimmander (S) vem som skulle bli kommunalråd för Socialdemokraterna när Niklas Karlsson bestämt sig för att satsa på riksdagen.
– Det är en fråga som vi kommer att diskutera på vårt medlemsmöte och inte i en paneldiskussion, svarade hon varpå Karsten Erich konstaterade att just Alinda Zimmander stod som andranamn på partiets lista till kommunfullmäktige efter Niklas Karlsson.
– Men då står det väl klart att det blir Alinda? Eller hur?, frågade han alla och ingen utan att få något svar från någon.

Efter diskussionen avtackades samtliga partiföreträdare samt Karsten Erich med blommor för sitt deltagande.


Alinda Zimmander fick frågan från Parajetts ägare Tord Ohlsson om vem skulle leda socialdemokraterna efter valet och fick svaret att det avgör medlemmarna.


Det hör till ovanligheterna att det pratas politik vid Rotarys luncher. Idag var det dock gjort ett undantag och rent av gick det för sig att bära huvtröja med partibeteckning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser