Annons

AIF vann derby

De som sökte sig till Asmundtorps IP i söndags fick se en typisk derbymatch då AIF tog emot Svalöv. Det blev mycket kamp, tuffa tag och heta känslor.

Svalöv börjar matchen bäst och vaskar fram en frispark i den femte minuten. Ola Nilsson i Svalöv skruvar bollen över muren och alla utom Kim Persson i AIF-målet trodde det var ett givet mål, men i sista stund når han bollen och tippar den till en resultatlös hörna. Hög klass på både frispark och räddning.

Annons
 

Ju längre matchen går desto mer jämnar spelet ut sig. I minut 16 kontrar hemmalaget och kommer runt på högerkanten, inlägget blir för långt men Niklas Andersson i hemmalaget snappar upp bollen och serverar en fristående Oliwer Oltner som nickar in det viktiga ledningsmålet.
Nu tar hemmalaget över mer och mer. AIF:s Daniel Tuhkanen har ett fint läge och även Niklas Andersson missar innan domaren blåser för halvtid.

I andra halvlek är det mycket ställningskrig och det dröjer till minut 80 innan Tomas Gumussoy snyggt lägger in 2-0 efter ett genombrott. 3-0 kommer på en hörna av Hampus Olsson, assisterad av Tomas Gumussoy.
– Idag gör en fantastiskt stark försvarsinsats. Backlinjen tillsammans med Kim i målet är felfria. Jag tror det är det som är grunden till segern. Vi känner oss trygga i vårt spel och spelet byggs alltid bakifrån. Bumbi gör nog sin bästa match för säsongen på mittfältet. Jag sa till grabbarna efter matchen att: ”Idag känner man sig stolt som AIF tränare, säger Johan Paulsson, tränare Asmundtorp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser