Annons

Pontus hjälper kompisarna i Glumslöv

Pontus Farnerud gjorde en blixtvisit i Landskrona i helgen och den före detta Champions Leaguemålskytten passade på att hjälpa Glumslövs FF till en 2-1 seger mot Snogeröd.
– Jag är helt slut i hela kroppen. Jag kan knappt gå, sa Pontus Farnerud dagen efter match och kravlade ur den lånade Volvon och bjöd på ett känsloladdat och avspänt, ”long-time-no-seen” sammanträffande med Landskrona Direkt. Det blev ett samtal om gamla polare som bytt efternamn, det franska skolsystemet, om mäklarplanerna på Mallis som gått i stöpet, om nya grannen Louis Saha och naturligtvis om tankarna på fler matcher för Glumslöv.

– Jag tog helt slut efter en kvart, trots att jag varit flitig och rehabtränat varje dag sedan jag slutade i IFK Göteborg, säger Pontus Farnerud som tvingades avsluta sin framgångsrika fotbollskarriär i förtid på grund av en ömmande höft.
– Det är sprickbildningarna i höften som gör sig påminda. Jag tränade inte en hel vecka med laget under min sista säsong, säger han som dock valde att bita ihop och kunde kröna tiden i IFK Göteborg när han avgjorde straffdramat i cupfinalen mot Djurgården.
Det var ett skönt avslut och jag trivdes riktigt bra i Göteborg. Hade inte skadan hindrat mig så hade jag gjort en säsong till i IFK.

Annons
 

Med skorna lagda på hyllan fanns det trots allt de som var intresserade av hans tjänster. Inte bara Glumslöv.
– Daniel Andersson i MFF hörde av sig och undrade om jag inte kunde klara av en säsong till.
Nu blev det inte så utan gamle kompisen Kalle Willstrand, fd Lindgren frågade om han kunde göra en match för byns stolthet när han ändå var hemma på besök.
– Vi hade lite krux att få till ett datum. Först var det tänkt att ske när Alex var hemma. Men så gick han och skadade korsbandet och fick därmed bara 14 dagars ledighet från Torino.

Från de som såg matchen i söndags rapporteras om spelglädje och flera härliga spelkombinationer samt bländande teknik och spelsinne. Planen var dessutom i fantastiskt skick, inte minst med tanke på allt regn som fallit.
–  Jag var rejält målsugen, säger Pontus Farnerud och skrattar hjärtligt.
Jag gick på djupet så ofta jag fick chansen och i slutet av matchen kom jag helt ren men valde att lobba. Varför?, suckar han och efterklokt konstaterar att det hade räckt med en enkel bredsida. 

Nu var det istället en annan ex-BoISare, Magnus Kjellsson, som fick svara för kvitteringen innan Daniel Malmsten fick bli matchhjälte med det avgörande 2-1-målet.

När Landskrona Direkt träffar Pontus Farnerud så ska de sista viktiga inköpen fixas innan det är dags för hemfärd till familjen i Frankrike.
– Havrefras, lingon, choklad och en del annat som inte finns i Frankrike måste inhandlas, säger han och pekar mot ett par välfyllda BoIS-kassar i baksätet.

Det var annars nära att familjen hamnade på Mallorca när fotbollskarriären fick ett abrupt slut.
Det var en mäklarfirma som ville få in en fot på den skandinaviska marknaden. Men det blev inte att vi flyttade dit utan bestämde oss för Frankrike istället.

Nu hjälper Pontus Farnerud till i byns 15-årslag.
 – Nyligen flyttade även Louis Saha in i byn. Kanske kan vi även få honom att hjälpa till lite.
Sedan Pontus avslutade sin aktiva karriär för drygt ett år sedan har han tillbringat mycket tid med sina barn men ”pensionärslivet” är inget som lockar honom.
–  Det börjar bli dags att dra igång något inom fotbollen igen, säger han och pratar om sina tankar på att bli tränare, kanske för en ungdomsakademi, eller som spelaragent.

Trådarna är många men helt klart kommer han göra allt för att behålla kontakten med Landskrona.
– Jag ska styra upp det så att vår och Alex familj åtminstone en vecka varje sommar hyr en stuga eller ett hus här. Dels för att hålla kontakten med kompisarna men också för att barnen ska få den där känslan för Sverige.

BoIS är naturligtvis omöjligt att komma förbi och Pontus har bra koll på läget i klubben.
– Patrik Johansson är en suverän person. Det är också riktigt bra att man knutit Jocke Nilsson till ungdomssidan, säger han och hoppas att klubben i framtiden åter ska bli bättre på att utveckla egna talanger.

För att knyta ihop säcken så återvänder vi till Glumslöv som i och med segern har fem poäng upp till kvalstrecket. En serie som förövrigt Wormo leder efter fredagens 3-0 seger mot Fortuna.
– Blir det kval har jag lovat att flyga hit igen, avslutar Pontus Farnerud och vi hoppas på ett snart återseende med den ödmjuke liraren.


Ett par ärenden till hade Pontus Farnerud innan det var dags att återvända hem till Frankrike.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser