Annons

Nu grävs fiber ner i Saxtorpsskogen

Under våren och sommaren har det pågått ett intensivt arbete med att ansluta Venborna till Landskronas stadsnät. Nu satsar Landskrona Energi AB ytterligare på att ge småbyarna inom Landskrona stad tillgång till höghastighetsbredband.

– Vår övergripande målsättning i Landskrona är att nå Region Skånes bredbandsmål för år 2020 då 95 % av hushållen ska ha tillgång till en hastighet av 100 Mbit/s eller mer, säger Björn O. Persson, styrelseordförande för Landskrona Energi AB.

Annons
 

Först ut blir Saxtorpsskogen med cirka 450 fastigheter.
– Vi satsar nu på att ansluta glesbygden och småbyarna i Landskrona, varav nästa steg är en utbyggnad av Saxtorpsskogen, säger Magnus Sjövik, stadsnätschef på Landskrona Energi.

Med cirka 70 % redan anslutna hushåll i Landskrona befinner man sig helt enligt tidplan.
– Vi har en hög ambition och vill därför hålla ett bra utbyggnadstempo. Tack vare att Landskrona var tidigt ute med utbyggnaden av fiber ser vi stora möjligheter att uppnå målet till 2020, menar Björn O. Persson.

Att intresset är stort i de mindre byarna, bland andra Saxtorpsskogen, är tydligt.
– Vi ser ett stort intresse från de boende i Saxtorpsskogen med runt 125 intresseanmälningar just nu. Vi kommer att gräva i etapper och ju fler som är med från början, desto effektivare och snabbare kan vi bygga ut hela området. Jag vill därför uppmuntra till att intresseanmälan görs så snart som möjligt, säger Magnus Sjövik.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser