Annons

Landskrona slapp det värsta regnet

Det vevades dramatiska TV-bilder från Malmö på söndagen. Regnet vräkte ner och såväl vägar som hem och källare översvämmades. Landskrona klarade sig dock bra. – Vi var på ett par mindre utryckningar på grund av översvämmade källare och lånade ut pumpar men något allvarligare var vi inte ute på, säger Göran Gunnarsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Landskrona. En väg som var helt översvämmad var den nu avstängda och uppgrävda Campingvägen i Borstahusen. Här såg det ut som att staden plötsligt fått en ny kanal. På NSVA misstänker man att en del har drabbats av översvämningar. – Alla avloppspumpstationer inom NSVA har fungerat som de ska, men har på vissa ställen i Landskrona haft problem att pumpa bort allt vatten. Detta kan eventuellt ha orsakat källaröversvämningar, berättar Pär Gustafsson, avdelningschef för Avloppsrening på NSVA. Lundåkraverket i Landskrona har fått problem med den biologiska reningsprocessen till följd av den stora mängden regnvatten som kommit in till reningsverket. Lundåkraverket har även drabbats av källaröversvämning, men det påverkar inte funktionaliteten på anläggningen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser