Annons

Fi lockade få till Rådhustorget

I strålande vackert sensommarväder talade Gudrun Schyman från Feministiskt initiativ till ett 30-tal åhörare på Rådhustorget i Landskrona och precis som tidigare så lade hon vikt på att en röst på Fi är en röst emot Sverigedemokraterna.
– Vi vill se ett regeringsskifte efter valet och vårt mål är att marginalisera Sverigedemokraterna så att de inte får en vågmästarroll, sa Gudrun Schyman bland annat.
– Vill folk kalla oss Feminist fyra procent så har jag inget emot det.

Även Fi Landskronas förstanamn Johanna Ivarsson höll valtal. Hon berättade bland annat om när hon flyttade till Landskrona för 20 år välkomnades hon med öppna armar och erbjöds hyresreduktion och bostad vilket gjorde att hon kunde rota sig.
– Men så är det inte för de som flyttar hit nu. Idag hade jag knappast varit välkommen, sade hon med en tydlig känga åt stadens hyrespolicy.

Annons
 

Skolan är ett viktigt område för Fi.
– Jag är oroad över allt tal om ordning och reda och betygen. Vi vill istället sätta fokus på lärarna och ge dom en chans att utveckla lärandet och vara tillsammans med barnen mer. De ska få en chans att lyfta fram sina elever, sade hon och fick applåder.
Och precis som sin partiledare så talade hon om att det faktiskt är dags att saker och ting händer.
– Vid valet 2006 så snackade alla om att de var feministiska och att det skulle bli bättre och precis samma sak hörde vi vid valet 2010. Men nu är det dags och det är därför som vi finns. Vi tror på förändring idag och inte imorgon.

I samband med torgmötet frågade Landskrona Direkt hur Johanna Ivarsson upplever valrörelsen och hur vindarna blåser.
– Det går jättebra. Vi är optimister. Vi har ett mål att få 1000 röster i Landskrona och det tycker vi är ett realistiskt mål och det skulle betyda att vi kom in i kommunfullmäktige. Hur många mandat det skulle ge har jag dock inte räknat på, säger hon och funderar över att så få kommit till Rådhustorget.
Vi har ju inte råd att synas överallt så marknadsföringen har inte varit den bästa. Sedan är det måndag förmiddag. Det betyder en hel del.

Gudrun Schyman spår också framgångar såväl på riksplanet som lokalt.
– Det är dags att vi tar itu med jämställdheten och tar en kamp mor rasismen. När vi kommer in i riksdagen så kommer vi att arbeta för att förbjuda nazistiska partier och det är inget konstigt eftersom det egentligen redan är förbjudet. Men de som styr idag menar att yttrandefriheten är viktigare. Med nazisterna vill använda demokratiska verktyg för att avskaffa demokratin och det kan vi inte acceptera.

Beträffande Fi och den lokala politiken så är partiet det tredje största i Simrishamn. Det är den enda kommunen som man har mandat i idag.
– Med tanke på att vi idag har 19000 medlemmar och siktar på 20000 innan valet så är vi ett stort parti. Då blir vi det fjärde största i antal medlemmar. Jag räknar med att vi kommer att ha mandat i 10-15 kommuner efter valet. Landskrona hoppas vi är en av dessa. Sverigedemokraterna har ett starkt fäste här och då är vår roll mycket viktig, avslutar Gudrun Schyman och hoppar in i bilen för att åka till Svalöv och Helsingborg innan dagen avslutas i Malmö.


Även Fi Landskronas förstanamn Johanna Ivarsson greppade mikrofonen.


Gudrun Schyman gav sig ut på torget, delade ut valmaterial och diskuterade sin politik med landskronaborna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser