Annons

Nationell idrottsutbildning för elitgolfande gymnasister

Skolverket har godkänt nationell idrottsutbildning (NIU) för golf vid Allvar Gullstrandgymnasiet samt Selma Lagerlöfgymnasiet i Landskrona stad. Skolverkets godkännande om nationell idrottsutbildning för golf gäller fyra antagningsomgångar från och med läsåret 2015/2016. Det sammanlagda antalet platser som utbildningen totalt får omfatta är högst 18 elever, vilket innebär cirka 6 antagningsplatser per år. – Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta vår satsning på golf på elitnivå. Att Skolverket godkänner vår nationella idrottsutbildning är ett kvitto på att vi har en bra utbildning, säger Patrik Oderling som är ansvarig för golfutbildningen. Förutsättningarna för att räknas som en nationell idrottsutbildning är att utbildningen har en tydlig elitidrottskaraktär och ett etablerat samarbete med specialidrottsförbund som är relevanta för utbildningen. Ansökan till NIU är öppen för alla elitsatsande gymnasieungdomar i hela landet och sista ansökningsdag till läsåret 2015/2016 är den 1 december i år. Idrottsutbildningen kombineras med något av de nationella programmen på Allvar Gullstrandgymnasiet eller Selma Lagerlöfgymnasiet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser