Annons

Kontoret flyttat – fabriken kvar

Sedan 2006 har Oatly, vilka tillverkar livsmedelsprodukter med havre som bas, haft sin verksamhet på företagsparken Kronan i Landskrona. Sedan en tid tillbaka har dock den administrativa delen av företaget växt och tidigare i år togs beslut att flytta ledning, marknad och ekonomi till Malmö.
– Det handlar i huvudsak om att vi vill komma närmare marknaden, säger Toni Petersson, företagets VD.
– Hälften av våra produkter går på export och ska vi hålla möten är det enklare för oss att utgå från Malmö, säger han.
– Sedan jag tillträde 2012 har vi gått från 47 till 73 anställda. Vi är inne i en tillväxtfas och ambitionerna är stora även framöver, säger Toni Petersson och utlovar att företagets hjärtat ska finnas kvar i Landskona.
– Landskrona är navet. Här har vi produktionen och här kommet vi att produktutveckla.

Nyligen har Oatly färdigställt en stor lagerbyggnad intill fabriken.
– Vi behöver bygga en lika stor hall till under 2016, förutspår Toni Petersson och berättar hur företagets produkter gått från att ha varit något som mest mjölkallergiker och vegetarianer använde till något som nu nyttjas av alla.
– Vi har gått från livsmedel till livsstil. Konsumenterna blir alltmer medvetna och gör ett miljö- och hälsoval när de väljer våra produkter.

Annons
 

Ny livsmedelsfabrik i Vadensjö
Granne med Oatly på företagsparken Kronan är Santa Maria vilka även de tillverkar livsmedel. Dessa hade tidigare sin verksamhet i Vadensjö. För knappt en månad sedan sålde de sina gamla lokaler i det lilla samhället öster om Landskrona för drygt 7 miljoner kronor och köpare var Anamma Foods AB vilka idag tillverkar vegetarisk mat i Simrishamn. Dessa siktar på att ha igång tillverkning i Vadensjö om cirka ett år.


Sedan 2006 har Oatly producerat livsmedel med havre som bas i en högteknologisk anläggning i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser