Annons

Hotel Öresund får ny chef

Från och med måndagen den 1 september lämnar Göran Andersson posten som VD för Hotel Öresund. Den som tar över är Lisa Bäckman som hittills varit hotellchef för Hotel Kärnan och Hotel Tornet i Helsingborg.

Göran Andersson har basat för Hotel Öresund i 19 år och tagit verksamheten från att ha varit en förlustaffär till ett välmående hotell. Samtidigt har han jobbat i ledningsgruppen för moderbolaget Thanda AB och det är där han kommer att fortsätta.
– Vi har ett nytt hotell i Lund och ett i Malmö och jag kommer att arbeta med för att få in dessa i den organisation som vi har idag. Tiden räcker helt enkelt inte till att även driva Hotel Öresund, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

Göran Andersson gör dock klart att han ligger i startgroparna om och i så fall när det kan bli tal om att bygga ett nytt hotell på Jönsaplan.
– Det är ett strategibeslut som vi har. Skulle allt fungera, även politiskt, så räknar jag med att vi kan börja bygga ett hotell på Jönsaplan 2016 och då kommer jag att jobba med det.

Idag har Hotel Öresund fyra systerhotell, två i Helsingborg, ett i Malmö och alltså ett i Lund från och med måndag och det är chefen för de båda hotellen i Helsingborg som kommer att ta över ansvaret för Hotel Öresund, en arbetsplats som hon är väl bekant med.
– Lisa Bäckman kommer närmast som hotellchef för Hotel Kärnan och Hotel Tornet i Helsingborg och innan dess så har hon arbetat både med ekonomi, försäljning och även under en tid varit konferensansvarig på Hotel Öresund, säger Göran Andersson och avslutar. – Jag kommer dock inte att vara osynlig på Hotel Öresund. Vi kommer även i fortsättningen att hålla våra ledningsmöten för gruppen där på tisdagarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser