Annons

Höstseminarier på Centrum

Under hösten arrangerar Centrum för Arbetarhistoria (CfA) och ABF fyra seminarier i Landskrona. Seminarierna är öppna för alla intresserade och inträdet är fritt.

Det första seminariet äger rum under kulturnatten den 10 oktober. Klockan 19.30, innan Verdandis dragspelsorkester ger en konsert, kommer historikern Lars Berggren att hålla ett föredrag med rubriken ”Dragspelet och den internationella arbetarkulturen”.

Annons
 

Onsdagen den 22 oktober kommer statsvetaren Anders Sannerstedt från Lunds universitet och ordföranden i Skånes socialdemokratiska partidistrikt, Niklas Karlsson och resonerar kring valresultaten i Skåne. Seminariet börjar klockan 19.00 och håller på halvannan timme.

Två veckor senare presenterar historikerna Lars Ekdahl och Lars Olsson från Södertörns högskola respektive Linnéuniversitetet, nyutgåvan av sin bok, Klass i rörelse. Arbetarrörelsen i svensk samhällsutveckling. Boken är en lärobok för studiecirklar och kurser och skildrar utvecklingen från 1800-talets mitt fram till våra dagar.

Avslutningsvis kommer medlemmar ur Socialdemokratiska kvinnoklubben i Landskrona och presenterar delresultat från en pågående studiecirkel om klubbens historia, en historia som går tillbaka till början av 1900-talet och som kunnat följas genom decennierna med hjälp av noggrant förda protokoll som finns arkiverade på Arbetarrörelsens arkiv i Landskrona. På seminariet medverkar även Iréne Andersson, som är historiker vid Malmö högskola, och som talar under rubriken ”Socialdemokratiska kvinnors politiska arbete”.

Förutom ovanstående seminarier planeras även ett hel- eller halvdagsseminarium om varvshistoria under senare delen av hösten i Landskrona. När dessa äger rum är dock inte spikat.

Samtliga seminarier hålls i Centrum för Arbetarhistorias lokaler på Eriksgatan 66.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser