Annons

Kvinnliga polischefer håller föredrag

Inom loppet av en dryg vecka kan man i Landskrona ta del av två kvinnliga polischefers  historier. Först ut är landets första kvinnliga polischef, Marianne Almkvist, som gästar Pumphuset i Borstahusen den 2 september.
Hon gick polischefsutbildning på 1970-talet och har haft olika polischefsjobb under 40 år. Hennes sista anställning, i Landskrona, avslutades med pension 2011.

Därefter är det dags för Skånepolisens ansikte utåt, Ewa-Gun Westford att komma till Landskrona. Den 10 september berättar hon om sig själv och sitt arbete inom polisen vid ett möte på Hotel Öresund.
Arrangör är Landskrona Soroptimistklubb, som bjuder in alla intresserade till ett öppet möte. Vanligen är soroptimisternas möten medlemsmöten.
– Nu ordnar vi ett öppet möte för att marknadsföra vår klubb och vår organisation, säger ordföranden Marianne Jonasson.

Annons
 

Soroptimist International är ett kvinnligt yrkesbaserat nätverk som finns i alla världsdelar, och nu vill klubben få fler kvinnor i Landskrona med omnejd intresserade av organisationen och verksamheten.
Ewa-Marie Westford har varit polis i snart 40 år och arbetat inom många olika områden och på olika nivåer.
”Jag är inte bara polis, jag är människa också” är den rubrik hon valt för sitt anförande, där hon säkert kommer att berätta om sin speciella relation till fiktive kollegan Kurt Wallander.

Eftersom mötet hålls som ett vanligt soroptimistmöte med en måltid vill klubben ha en anmälan om närvaro senast fredagen den 5 september via e-post till bsf@telia.com.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser