Annons

EU-miljoner till gymnasieskolor

Läraren Kerstin Tufvesson på Allvar Gullstrandgymnasiet kan det där med EU-bidrag. Sammanlagt har hon ansökt och fått drygt 1,9 miljoner kronor för att internationalisera gymnasiet i Landskrona. Bland annat innebär det att teknister och yrkeselever kan skickas på praktik till Spanien, Storbritannien, Italien, Tyskland, Holland och Malta mellan 2014-2016.
– Dessutom ska vi skicka 16 elever som enda svensk delegation till något som heter Euroscola till Europaparlamentet i Strasbourg i december, säger hon till Landskrona Direkt.
– Vi får även hit en utländsk lärare från Spanien och ytterligare en i mars nästa år.

Tidigare har yrkesklasserna på Allvar Gullstrand haft ett utbyte och samarbete med skolor Dominikanska Republiken och dessa har läraren Bo Ståhl sökt och fått 600 000 kronor för att samarbetet ska kunna fortsätta även detta läsår.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser