Annons

Här ska artister skolas

Vi noterar att Landskrona Dansstudio utökar sin verksamhet ytterligare och kommer under hösten att starta upp en helt ny avdelning, ”Artisten Landskrona”. Den nya skolan ryms i dansstudions lokaler i det så kallade ÖV-huset på  Ödmanssonsgatan och vänder sig till alla med artistdrömmar.

På Artisten Landskrona arbetar lärare med erfarenhet från ”branschen”, exempelvis Rasmus Mononen, framgångsrik musikalartist, som just nu är aktuell på Malmö Opera i Doktor Zjivago, där han har en av huvudrollerna.

Annons
 

Även Debbie Lesvoix, som nyligen gått ut Musikhögskolan, har hunnit göra sig ett namn då hon i somras jobbade med  Kul-i-juli i Helsingborg, och uppträdde med många erfarna artisträvar, såsom Christer Sjögren, Magnus Johansson och Lotta Engberg.

Artisten Landskrona startar sin verksamhet under nästa vecka.
Samtidigt kör Landskrona Dansstudio igång sin termin.
– Vi har många nya kurser denna termin, berätta rektor Lena Bergkvist.
– Blanda annat  pardans men även magdans och afrikansk dans. Jag tror aldrig att det dansats så mycket i Landskrona som det gör just nu. Det är otroligt kul att kunna satsa på både bredd och nisch.

På schemat finns även en kurs i ”Stomp” som kombinerar både dans och artisteri.
– Stomping har precis som stepp och hip hop, sitt ursprung i gamla danser från afrikanska och amerikanska stammar. Detta är en dansstil där man gör musik genom stampningar med fötterna, klappningar med händerna eller klappningar på olika kroppsdelar. Tillsammans blir detta en pampig dansklass fylld med glädje, energi och roliga kroppsrörelser, avslutar Lena Bergkvist.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser