Annons

Häljarps innebandydamer fick 2-2 mot Munka Ljungby

Häljarps SKs damer inledde innebandysäsongen med en match i Skånemästerskapens gruppspel, då de mötte ett på pappret väldigt starkt Munka-Ljungby IBK i Häljarps Idrottshall.

Inför den här säsongen har Munka-Ljungby förstärkts med flera spelare från Hjärnarp och anses som ett av topplagen i division 2. Häljarp har tappat flera nyckelspelare till andra föreningar, men samtidigt knutit till sig både nya och nygamla spelare.
I matchen mot Munka gjorde Johanna Laamanen, tidigare Landskrona Falcons, debut för Häljarp. Efter uppehåll med innebandyn gjorde Sandra Lindell, Jonna Henriksson och Olivia Johansson come back i laget.

Annons
 

Häljarp tog en tidig ledning med 1-0 i första perioden efter att Lejla Dedovic satt ett mål assisterad av Therese Henriksson. Munka kvitterade några minuter senare och 1-1 stod sig perioden ut. Andra perioden blev mållös.

Munka-Ljungby tryckte stundtals på hårt och efter 15 minuter i den tredje perioden tar Munka ledningen med 1-2, men bara 12 sekunder senare kvitterar Häljarps Malin Svahn till 2-2 assisterad av Josefine Jönsson. Matchens blev en riktig rysare då Häljarp drabbades av en utvisning när drygt två minuter återstod av matchen. Bra defensiv i boxplay gav dock utdelning och matchen slutade oavgjort.

Målvakterna Sandra Lindell och Maria Wendel stod för bra insatser mellan stolparna och alla de andra i laget fajtades stenhårt matchen igenom. Backarna käkade skott på löpande band och lagets forwards var verkligen på hugget.
– Vi är kända för att kämpa och aldrig ge upp en match, konstaterade en av backarna i laget efter matchen.


Lejla Dedovic efter att ha givit Häljarp ledningen med 1-0.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Malin Svahn kvitterar till 2-2 med fyra minuter kvar på matchklockan.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Tjejerna var väldigt nöjda efter oavgjort mot Munka Ljungby
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser