Annons

Efterlängtad BoIS-seger

BoIS tog på måndagskvällen tre oerhört viktiga poäng då de besegrade Degerfors på Landskrona IP med 2-0 inför 1 735 åskådare. Matchvinnare blev Niclas Rönne som gjorde båda målen samt Amr Kaddoura som höll nollan.

Det märktes redan innan matchen att det här var en viktig kamp. Snacket om ödesmatch och degradering gick i grindarna innan match. När sedan väl den danska domaren Benjamin W-Jantzen blåste igång matchen så visade BoIS att de vill fortsätta att spela i Superettan. Framför allt var Mattias Adelstam mycket het den första halvtimmen. Redan efter tio minuter hade den blonde mittfältaren/anfallaren ett vasst skott men vinkeln var lite väl snäv.

Annons
 

Fem minuter senare har BoIS en sekvens där de spelar en mycket fin fotboll. Anfallet avslutas med att Andrew Stadler får på ett kanonskott som träffar ribbans underkant. Något mål blev det emellertid inte.
Även Degerfors hade ett par chanser i första halvlek och den första kom efter 25 minuter men skottet gick utanför. I minut 40 reflexräddar Amr Kaddoura de rödkläddas andra stora chans i halvleken men totalt sett så var BoIS det bättre laget.

Andra halvlek var bara drygt fem minuter gammal när BoIS spräckte nollan med ett lika vackert som rättvist mål. Efter ett vackert inlägg av Erik Andersson så kunde Niclas Rönne slå bollen i mål.
BoIS fortsatte att spela fin fotboll men efter en dryg timmes spel började spelet att halta en aning. BoIS föll mer tillbaka vilket skapade ytor för gästerna. Efter 77 minuter nickade Peter Samuelsson bollen i mål men domaren hittade en frispark och målet dömdes bort.
Istället gjorde BoIS 2-0 i den 82 minuten. Det var Enis Ahmetovic som passade Erik Andersson som i sin tur lite turligt fick bollen till Niclas Rönne som på något märkligt vis lyckades få in bollen i mål. Och därmed var matchen slut. BoIS dödare effektivt resten av kampen och med facit i hand så tog BoIS en rättvis och viktig seger.
– Det går inte att beskriva hur viktig den var. Det jag är mest imponerad över är att ett flertal av spelarna gör sin första säsong i Superettan och har fyra förluster bakom sig. Och så går dom in och stundtals spelar en mycket fin fotboll, sa BoIS tränare Patrik Johansson efter matchen.
– Även om jag tycker att vi vann rättvist så ska vi vara ödmjuka och säga att pendeln slog över till vår fördel denna gången. Hade de fått 1-1 så kunde vad som helst inträffat. Men denna gång var det alltså vår tur.

Niclas Rönne var av naturliga skäl uppåt värre efter matchen.
– Ja, inatt sover man gott, sa han och skrattade.
– Det här var en livsviktig seger. Hela laget ska ha en eloge för sin insats. Känslan när vi fick in 2-0 var obeskrivbar. Jag hade ingen kraft i benet så jag vet knappt hur jag fick in bollen.

Även Amr Kaddoura skiner som en sol efter matchen.
– Både vinst på hemmaplan och hålla nollan. Det känns riktigt bra. Men det var ganska lugnt. De hade ett par halvchanser men vi skötte oss bra, sa han.

Att just han skulle vakta målet mot Degerfors fick har reda på av Patrik Johansson kvällen innan.
– Vi har två jämna målvakter och ibland får man lyfta ett finger och känna vartåt det blåser. Jag tyckte att Amr gjorde bra ifrån sig i cupmatchen mot Torns IF och var inne i en positiv trend och det var därför jag tog ut honom, avslutar Patrik Johansson.

Segern innebär att BoIS ligger kvar på den nedersta av de två kvalplatserna men avståndet upp minskade inte i alla fall. Nästa match spelas på lördag då BoIS möter Sirius på bortaplan.


…två gånger om.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser