Annons

Dags för urkul auktion

Imorgon tisdag kör Skånes Auktionsverk en ny onlineauktion. Precis som förra auktionen så är där en hel del orientalika som ropas ut men vad som sticker ut mest är ett stort antal armbandsur.
– Det är en samlare som lämnat in dom och totalt rör det sig om cirka 40 klockor, säger Joakim Karlsson som ansvarar för onlineauktionerna.
– Det roliga är att det inte bara är samlare som köper klockor utan även helt vanliga kunder som vill ha något speciellt. Här finns något för alla.

Beträffande orientalikan så är det andra hälften av en stor samling som går under klubban imorgon.
– Vi säljer en hel del orientalika och många samlare söker hos oss om de är intresserade av något speciellt. En av anledningarna till att det blivit så är att just orientalikan är Pia Staël von Holsteins specialområden.

Annons
 

Bland de 628 ropen finns allt mellan himmel och jord. En del går för mindre summor, annat kostar en hel del. I skrivande stund så är det ett bestickset som står högst i pris, hela 14000 kronor för ett bestickset på 94 delar.
– Det är Rosenholm och ska man köpa deras silverbestick i handeln så får man ge mellan 300 och 500 kronor per del. Så det finns all anledning att kolla på auktioner om man är intresserad, avslutar Joakim Karlsson.

Auktionen börjar klockan 18.00 imorgon, tisdag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser