Annons

AIF klar segrare över Stattena

Det var ett stukat Asmundtorp med både avstängningar och skador som tog sig till Olympiafältet i Helsingborg på lördagen. För motståndet stod seriens överlägsna jumbo Stattena som endast tagit en poäng denna säsong och med massor av mål insläppta.

Matchen startade på bästa sätt då Asmundtorp redan efter sex minuter genom Hampus Olsson kunde göra 0-1. Asmundtorp fick i denna matchen vara bollförande redan från start. Efter den goda inledningen för Asmundtorp bjuder laget i den 24:e matchminuten in Stattena genom att bjuda på ett individuellt misstag. Stattena förvaltar givetvis gratis chansen och 1-1 är ett faktum.

Annons
 

Efter kvitteringen blir Asmundtorp stressade i situationerna. Spelet stämmer inte och känslan av att det ska bli en enkel match att vinna är som bortblåst. Spelarna ser ängsliga och lite chockade ut. Trotts detta lyckas 1-1 stå sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek har Asmundtorp vaknat igen och för matchen redan från start. Ett stabilt passningsspel med bra press och klokare beslut gör att Asmundtorp kan ta sig in i matchen igen. Resultatet ska också komma när Marcus Persson i den 56.e minuten kan slå in 1-2.

Efter målet står Kim Persson i Asmundtorp för en riktig klassräddning. Kort där efter i den 66.e minuten kan den sen länge skadedrabbade Michael Stenberg äntligen göra mål igen, 1-3. Oerhört kul då hans frånvaro varit så lång och det har varit ovist om han skulle kunna spela fotboll igen! 1-3 står sig och Asmundtorp kunde tämligen enkelt ta 3 poäng, dock kvarstår det att laget definitivt gjorde sin sämsta match denna säsong.
Påpassligt att det var just mot jumbon Stattena. Asmundtorps tränare Johan Paulsson efter matchen:
– Plus till Stenberg som gjorde comeback idag och gjorde det bra. Bumbi och MP slet på mitten vilket var nyckeln till segern tror jag. Robin Larsson spelade en halvlek efter skada och det såg också bra ut. Vi tuggar på, en match i taget!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser