Annons

Joggande moderater uppmärksammar hbtq-frågor

Öppna Moderater och Moderaterna i Landskrona springer Citadelloppet för allas rätt till kärleken.

På lördag äger Citadelloppet rum och då kommer Moderaterna i Landskrona tillsammans med Moderaternas hbtq-förbund Öppna Moderater springa för kärlekens skull.
– Vi hade från början tänkt springa som Moderaterna i Landskrona, men när vi hörde att Öppna Moderater också var intresserade så tänkte vi att det var ett bra sätt att slå ett slag för allas rätt att älska vem de vill, säger Erik Raita, ordförande för Moderaterna i Landskrona.

Annons
 

Öppna Moderaters ordförande i Skåne Edith Escobar gläds över Landskronamoderaternas  engagemang i hbtq-frågan.
– Det är skrämmande att det fortfarande i Sverige inte är en självklarhet att en individ ska få älska vem de vill. Därför är det viktigt att vi moderater står upp för mänskliga rättigheter ute i kommunerna, säger Edith Escobar.

Erik Raita vill också verka för att hbtq-frågor arbetas med mer i föreningslivet.
– Många föreningar gör ett bra arbete kring hbtq-frågor, men dessvärre inte alla. Det är inte okej att det används ord som “bög” i omklädningsrummen och då är det viktigt att de markeras från samhället och föreningslivet, avslutar Erik Raita.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser