Annons

Skatetävling på Ytan

I väntan på att skateparken vid Halvmånen ska stå klar har det nyligen arrangerats en temavecka på den tidigare skateytan intill Löpargatan.
– Arbetet med den nya skateparken har fördröjts en aning och vi på sektion Fritid hörde oss för bland ungdomar om det var av intresse att ordna en Skatetemavecka under sommaren, berättar Glenny Evander, tillvardags musikkoordinator vid sektion Fritid hos individ- och familjeförvaltningen.

Fem ungdomar som suttit med i styrgruppen för utformandet av betongparken nappade direkt på initiativet. Anton Fjärilsson, Tim Lindqvist, Oscar Leo, Gorm Piltz och Lukas Karlin satte sig tillsammans med tjänstemännen och planerade för ett femdagars event.
Främsta målet var en Skatetävling men även kringliggande aktiviteter som utflykter och grillning hamnade på pränt och genomfördes varav utflykterna till Trelleborgs betongskatepark och till den internationellt kända tävlingen Malmö Ultra Bowl blev minnesvärda.
– De skötte marknadsföringen själv med bland annat ritade affisch och Facebook-arrangemang, säger Glenny Evander som även fick se ungdomarna skaffa sponsorer bland skateboardaffärer i Malmö och Helsingborg.

Annons
 

Tävlingen hade 14 deltagare i båda tävlingsmomenten som var uppdelade i kategorierna ”Heat” och ”Game of Skate”. Båda kategorierna vanns av Oscar Anderberg från Malmö.
– Det bjöds på grillning och musik med stöd från oss. Tävlingen var oerhört lyckad och samlade 60 besökare. Ungdomar reste hit från både Åhus, Malmö och Billeberga.

– Detta är ett utmärkt exempel på, att om vi från vuxenvärlden bara stöttar ungdomar lite med enkla saker som de kan behöva hjälp med, som utrustning, körning, lite budget och erfarenhet så kan de göra underverk.


Ett besök gjordes också på den ännu ej färdiga betongparken vid Halvmånen. Här testar Tim Lindqvist banan. Foto: Privat.


Prisutdelning med August Rogland, Anton Fjärilsson, Oscar Anderberg, Tim Lindqvist, Måns Julén och Martin Langvad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser