Annons

Klickat och klart hos Urinvånare

Med anledning av fotoutställningen Urinvånare som har vernissage på Galleri Björne på fredag så gick Landskrona Direkt förbi på tisdagseftermiddagen för att se hur det går för utställarna. Och stämningen i lokalen var minst sagt uppsluppen och förväntansfull.
– Jag är så nervös så att jag inte vet var jag ska ta vägen, säger Caysa Molin, en av de tre utställarna.
Även Anders Cöster är spänd av förväntan.
– Jag är sådan som person även om jag lugnat mig på senare år, säger han och skrattar.
Den som är motvikten till de båda är Jens Jentin Lindberg.
– Jag bara spikar och hänger upp så får det bli som det blir, säger han och ser tämligen oberörd ut.
– Cöster frågade mig nyligen om jag var en sådan som inte gråter när hundar dör på TV:n, säger Jens och skratten ekar.

Att det är tre helt olika personligheter syns även på bilderna som hänger i lokalen. Trots alla olikheter så har arbetet flutit på utan några kontroverser.
– Vi har faktiskt inte bråkat en enda gång, säger Caysa Molin.

Annons
 

De tre fotograferna har vars en vägg som de hängt sina bilder på och kvalitén är lika bra som motiven är olika. Medan Jens Jentin Lindberg har många gautfotografier på människor så har Caysa Molin ett konstnärligt fokus på saker och ting. Anders Cöster har precis som vid sina tidigare utställningar mycket motiv från miljöer i naturen och har med sina foton försökt få till en berättelse.
– Det handlar om livet och om olika sinnesstämningar samt hur människor är mot varandra, säger han.

I mitten av rummet står en pelare och här har de tre fotograferna blandat och gett och hängningen av Landskronamotiv är spontan. Här får även galleristen Sofia Björne visa sig på styva linan med ett par målningar. Vid den fjärde och sista väggen står två skärmar som visar ett bildspel med foton som de tre tagit.

Den som gjort utställningen möjlig är just Sofia Björne som äger galleriet. För att komma till rummet med fotoutställningen så passerar man galleriet som är fyllt med tavlor och skulpturer, gjorda av hennes bortgångna far Kenneth Björne.
– Jag tyckte att det var en kul idé att testa med en fotoutställning och jag känner ju de tre urinvånarna sedan tidigare. Därför kändes detta rätt från början och något som vi kommer att göra fler gånger, säger hon och Caysa Molin håller med.
– Vi tre är Urinvånarna men vi kommer säkert att ha en del gästartister längre fram. Detta är något som bara börjat och på fredag klockan 16.00 kör vi så det ryker, avslutar fotografen.

Galleri Björne ligger på Gamla Kyrkogatan i Landskrona. De tilltänkta öppettiderna under dagarna är följande: fredag: 16.00-21.00, lördag: 12.00-20.00 och söndag från 12.00 tills de inte orkar mer.

Läs även: Urinvånare bjuder in till fotoutställning

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser