Annons

AIF överlägsna mot Gantofta

Det var bäddat för en stor fotbollsdag på idrottsplatsen i Asmundtorp i lördags. Asmundtorp hade arrangerat AIF-dagen och byns befolkning hade strömmat till dagens match. En match som spelarna var hungriga på revansch efter 1-0 förlusten borta under våren. Revanschen kom och när domaren förkunnade full tid hade slutresultatet skrivits till hela 6-0.

Spelarna möttes av hejarklack och större tifo i form av konfettiregn då de gjorde entré till matchen. Inramningen var kanon för att bara vara en division 5 match.

Annons
 

Asmundtorp tog i taktpinnen direkt och skapade anfall efter anfall. Gantofta låg redan från början av matchen steget efter och tillät hemmalaget att ha mycket boll utan press. Detta skulle snabbt resultera genom att hemmalaget fick en straff i den nionde matchminuten. Daniel Tuhkanen var iskall då han placera in 1-0!

Fyra minuter senare skulle Oliwer Oltner få en gratischans då det blev ett stort missförstånd mellan back och målvakt i Gantofta. 2-0 var ett faktum. Kalldusch för dagens gäster. Asmundtorp jobbade vidare i matchen och Daniel Tuhkanen såg till att fastställa halvtidsresultatet till 3-0 i den 27:e minuten.

I andra halvlek syns det att hemmalaget inte alls är nöjd med endast 3-0. Asmundtorp sätter press och skapar tempo redan från start vilket ska visa sig resultera i mål redan efter 35 sekunder. Målet som signerat firma Niclas Andersson och Tomas Gümüssoy är riktigt snyggt. Tomas som snurrar upp Gantoftas vänsterback för att efter en snabb blick dra en hård passning längs marken in på första stolpen, väl där kom Niclas Andersson och med distinkt vrist drar han upp bollen i krysset till hela Gantoftas förvåning. Hög klass på detta mål.

Niclas Andersson skulle inte vara färdig för dagen där, för i den 52:e minuten slår han in 5-0 genom att ha jobbat sig förbi backlinjen och rullat in den bakom målvakten.

I minut 74 var det ren nostalgi på Asmundtorps IP. Den förra allsvenska spelaren tillika AIF:aren Peter Oltner kunde fastställa slutresultatet till 6-0.

Asmundtorps tränare Johan Paulsson efter matchen:
– En ok match utan något riktigt motstånd.  Jag är nöjd med sättet vi genomför matchen på, lite tråkigt att vi tappar tempot i andra halvlek. God stämning på plan hela matchen och nu ser vi fram emot att åka till Helsingborg och möta Stattena.


Peter Oltner åter i AIF tröja.
Foto: Privat


Tomas Gümüssoy laddar för ett av många.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser