Annons

Sophies skördedag på Ven

En dag fylld av renässanssmaker, prunkande örtagårdar och historia bjuds det på Ven första lördagen i september.
– Hos oss kan man smaka tidsenlig mat från Uraniborgs kök, hjälp trädgårdsmästaren att skörda eller följa med på en visning om allt från trädgårdsarkitektur till läkeväxter, säger Mattias Larsson, tf. platschef på Tycho Brahe-museet.

Den 6 september är det återigen dags för Sophies skördedag – Tycho Brahe-museets årliga evenemang. Arrangemanget är ett samarbete med Skåne Nordväst Din Trädgård och är en del av Trädgårdsrundan på Ven.
– På Tycho Brahe-museet kommer man som besökare att kunna stanna vid en mängd olika stationer, man kommer att kunna lyssna till trädgårdsföredrag av Anna Jacobsson från SLU Alnarp samt trädgårdsförfattaren Inger Palmstierna. Även Anders Nyholm, astronomidoktorand vid Stockholms universitet, kommer att hålla ett föredrag om Tycho Brahe och supernovor, säger Mattias Larsson.

Annons
 

–  Dessutom, runt om på ön, öppnar mängder av privatpersoner upp sina privata trädgårdar för nyfikna besökare, avslutar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser