Annons

Små utsikter för kontrakt med Dwayne Miller

I en tidigare artikel säger BoIS ordförande Gabriel Munck att klubben undersöker möjligheterna att skriva kontrakt med målvakten Dwayne Miller trots att transferfönstret är stängt. Landskrona Direkt har talat med tävlingskonsult Göran Blomgren på Svenska Fotbollförbundet och, precis som Gabriel Munck, så hävdar han att det är mycket som ska till för att en dispens ska ges.
– För det första så beviljas ingen dispens förrän samtliga fönster i Europa är stängda. England, till exempel, stänger inte sitt fönster förrän den 1 september, säger Göran Blomgren.
– Kruxet är att den spelare som eventuellt får dispens efter den 1 september inte får spela några a-lagsmatcher för sin klubb innevarande säsong, säger tävlingskonsulten vidare.

Den spelare som söker dispens ska dessutom ha uttömt varje möjlighet till nytt jobb för att en dispens ska komma på tal.
– Den professionella spelaren ska kunna visa vilka klubbar han varit i kontakt med och eventuellt provtränat med men ändå inte hunnit nå någon överenskommelse med innan transferfönstret stängts.

Annons
 

Då Dwayne Miller opererades i november och sedan dess rehab-tränat så har han inte kunnat visa upp sig för andra klubbar.
– Jag vet faktiskt inte hur de som ger dispenser ser på ett sådant fall. Det är förbundets tävlingsenhet som tittar på och beviljar, alternativt ger avslag, på de få dispensansökningarna som kommer in, avslutar Göran Blomgren.

Det betyder att, även om BoIS lyckas får dispens för Dwayne Miller så lär han inte kunna spela sin första match i a-laget förrän nästa säsong.
Skulle Fotbollförbundet inte ge någon dispens över huvud taget så får parterna vänta till den 8 januari 2015 då transferfönstret öppnar igen.

Läs även: Landslagsmålvakt på väg till BoIS

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser