Annons

Skånes bästa klimatlag sökes

Den 1 september drar Klimatmatchen 2014 igång. Detta för att uppmuntra barn och unga att gå, cykla och åka kollektivt till träningar och matcher. Bästa skånska lag/grupp har bland annat chansen att vinna 10000kr, men även nationella och kommunala priser står på spel. – Genom att gå och cykla till träningen bidrar man inte bara till mindre utsläpp utan är också lite uppvärmd redan innan träningen börjar. Det är också i unga år som resvanor etableras, säger Martin Lundgren på Skåneidrotten. Genom att ta sig till träningar och hemmamatcher så hållbart som möjligt tävlar lagen/grupperna mot andra lag/grupper från hela landet samt mot varandra i sin kommun eller sin region. Målet är att inspirera barn och unga mellan 10-16 år, deras föräldrar och deras ledare till ett klimatsmartare fritidsresande. Förra året deltog 2000 barn och unga i Klimatmatchen. Klimatmatchen 2014 arrangeras på tolv ställen i landet. Den skånska delen arrangeras av Skåneidrotten och Hållbar Mobilitet Skåne med stöd från Region Skånes miljövärdsfond. Läs mer på Klimatmatchen.se eller på www.facebook.com/klimatmatchen och via #klimatmatchen på Instagram och Twitter.

Annons
Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser