Annons

Ny hjälpsändning till Lettland

På tisdagsmorgonen sågs ett 20-tal personer fylla en lastbil med lådor och förnödenheter ute i Koppargården. Det var medlemmar i ett flertal Lionsklubbar som hjälpte till med att packa in ett helt års insamlade prylar för vidare transport till Tukums i Lettland.
– Vi har fått ihop 789 flyttlådor plus lösgods typ cyklar, bilbarnstolar och annat som man inte kan packa i kartonger, säger Gun Andersson när Landskrona Direkt tittar förbi.

Hjälpsändningarna startades av Elsa Kittel redan 1991 då sändningarna gick till olika platser i Europa. Men sedan 2003 har Lettland varit målet och på onsdagen reser Gun Andersson tillsammans med Kerstin Halldin till Tukums för att ta emot lastbilen och sedan se till att allt hamnar hos Mision Pakapieni som i sin tur delar ut allt till de behövande.
– Jag har varit med och samlat in i 16 år och åkt med till Lettland många gånger. Det är lika roligt varje gång, säger Gun Andersson medan gentlemännen från Lionsklubbarna kämpar.
– De gör ett gott jobb och sedan väntar kaffe och bullar när de är klara.

Annons
 

Den 2 september börjar insamlingen till nästa års hjälpsändning och redan nu efterlyser Gun Andersson något speciellt.
– Förra året fick vi tag på en massa sjukhussängar och detta var mycket uppskattat. I år försökte vi hitta rullstolar då behovet av sådana är mycket stort. Vi lyckades dock inte få tag på några men förhoppningsvis får vi ihop några till nästa år, avslutar Gun Andersson och ger sig ner i källaren för att hjälpa till att få upp ala kartonger.

Har du någon rullstol eller andra ting att skänka till hjälpsändningen så kan du ringa Gun Andersson på vardagar efter klockan 17 på 0418-282 99.


Vid 8.30-tiden bars de första kartongerna in i lastbilen och beräknad avfärd är cirka 11.00.


Många händer i langningskedjan gör att det går fort att fylla lastbilen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser