Annons

Gatufotografi på fotoväggen

Landskrona fotofestival står för dörren men även utanför det offentliga programmet bjuds det flera möjligheter att skåda fotografi i staden. På torsdag den 21 augusti är det dags för nästa fotograf att ställa ut i baren på Pumphuset.

Det rör sig om Daniel Antin, uppvuxen och bosatt i Landskrona med sin nybildade lilla familj.
Fram till 2012 var hans fotograferande en helt privat. Han fotade sambon, familjen, ställen som besöktes. 2012 fick han uppdraget att vara officiell fotograf för Landskronakarnevalen.

Annons
 

– Daniel gillar att fotografera där det händer och när det händer, och då helst människor.Året därpå, 2013, fick han uppdraget igen, och även ansvaret över fotoplanket på Nygatan. Den typ av fotografering som har kommit att bli hans största intresse är gatufotografi. Att fotografera människor och händelser på allmänna platser, i rätt ljus och i rätt ögonblick för att skapa en vacker bild, berättar Niclas Lundblad, som ansvarar för Pumphusets fotovägg.

Just nu befinner Daniel Antin  sig i en övergång till analogt.
– Hans ambition är att skapa sina bilder på helt analog väg, så snart tiden tillåter.

Utställningen som pågår under en månads tid  består av gatufotografi, samt några smakprov från arbetet under karnevalen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser