Annons

Falcons damer krossade Skurup i säsongspremiären

SST Net Falcons damlag inledde innebandysäsongen i torsdags kväll då de ställdes mot division 4-laget Skurups IBK i Skånemästerskapens gruppspel.
Fjorårets säsong var tuff för Falcons damer efter att man tappat många spelare och tvingades ställa upp med en liten trupp på 14 spelare.
Men motvinden har vänt till medvind och i år mönstrar laget en stor och stark trupp efter flera nyförvärv och återvändande Falconsspelare.

Matchen mot Skurup blev aldrig spännande då Falcons tog kommandot och gick till den första pausvilan med 5-0. Ofta blir den andra perioden i matcher tempofattig och lite av en transportsträcka i innebandy, men inte den här gången. Falcons satte sju mål under den andra perioden och ytterligare fem mål i den sista och fastställde resultatet till 17-0.
Värt att notera från matchen är att Hannah Nilsson, blott 13 år gammal, gjorde debut som seniorspelare i Falcons. Hon och hennes storasyster Sofia Nilsson kommer närmast från spel i Häljarps SK, som fostrat många duktiga spelare.

Annons
 

En träningsmatch mot division 1-laget Warbergs IC var också inplanerad på söndagen, men Warberg tvingades lämna återbud efter sjukdom i laget. I stället spelade tjejerna en träningsmatch mot Falcons P15-lag. Ett lag som är samspelt sedan flera säsonger tillbaka och präglas av tekniskt väldigt duktiga spelare.
Första perioden blev väldigt jämn och lagen gick till pausvila med 1-1 på resultattavlan.
I den andra perioden tog grabbarna kommandot och tog en välförtjänt ledning med 4-1. I den tredje perioden höjde Falcons damer tempot rejält och reducerade till 3-4 och det såg ut som de skulle lyckas vända matchen. I det här läget tog P15-lagets tränare, Jakob ”Tichonov” Ohlsson, en time-out, varefter laget utökade sin ledning till 6-3 innan domaren blåste av matchen.

Falcons damlag fattades några nyckelspelare i den här matchen och var nog inte 100 procent taggade. Sammanfattningsvis var det en rolig, fartfylld, sjyst och händelserik match till publikens stora glädje.

Nästa träningsmatch är på torsdag då damlaget möter FBC Engelholm på bortaplan.


Segerrusiga tjejer efter säsongspremiären mot Skurup.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Joel Westerlund och Louise Augustsson Jönsson jagar bollen.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Tufft i närkampen mellan Gabriel Olsson och Heidrun Bjartmarz.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Fredrika Olsson och Johanna Kvist efter matchen mot P15.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser