Annons

Sten populär vinnare av Flottaste Flotten

Det gick inte att pressa in fler. Samtliga 13 blomsterflottar var i år bokade under trådgårdsgillet och kreativiteten flödade. En minst sagt populär vinnare blev Sten Christensen, som fick totalt 782 röster för sin flotte nummer 7 , ”Här kan du vila i lugn och ro, vid ett litet sommarbo”, en flotte med påtaglig Pettson och Findus-känsla.
– Det är klart jag är väldigt glad och stolt över utmärkelsen, säger Sten Christensen som slutade på en andra plats ifjol.
Nu är han ingen duvunge i sammanhanget, tillvardags arbetar han i kommunen och sköter såväl blomsterarrangemang i de centrala delarna som renhållningen.
– Blommorna har jag tagit från min egen odling hemma på Vattenverksallén, säger han och vi förstår att han måste vara en trevlig granne.
– Det är många som stannar till och berömmer trädgården, säger han ödmjukt.

Att han deltog  i år var dock mer eller mindre en slump.
– Det kom ett avhopp och då fick jag frågan om jag kunde fixa till en flotte. Det var bråttom  men det fixade sig ju på bästa sätt, säger Sten Christensen med ett brett leende.
– Det var andra året som jag deltog privat annars har jag varit med från starten och gjort kommunens flottar.

Annons
 

Utöver vandringspokalen kommer han  även att som en del av sin vinst få lov att bygga upp sin vinnande flotte igen, fast denna gång på ”Den stora blomsterfesten” på Sofiero 29-31/8.
– Jag kommer att bygga upp den exakt likadant då. Det finns ju många bilder på den nu men för säkerhetsskull har jag även skissat upp den.

I år kommer de flytande trädgårdarna att ligga kvar i vallgraven extra länge då de även finns på plats över Landskrona Fotofestival kommande helg.  

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser