Annons

S lovar fortsatt behandlig för psoriasisdrabbade vid valseger

Psoriasisföreningen i Skåne är oroade över att ljusbehandlingen föreningen erbjuder är hotad. Det är en följd av det vårdval inom hudsjukvård som den borgerliga regionledningen nyligen infört. Varje år görs cirka 25000 ljusbehandlingar på psoriasispatienter inom föreningens regi. För detta har de fått ett verksamhetsbidrag av Region Skåne, vilket inte kommer vara möjligt i framtiden då ljusbehandlingar finns med i vårdvalet.
– Slår detta fullt ut så kommer det att få stora konsekvenser för vår verksamhet. Vi kan inte driva föreningen som idag utan bidraget, säger Roland Lundberg, ordförande i PSO Landskrona.
Han hoppas dock inte att det ska gå så långt att man ska tvingas lägga ner verksamheten.
– Nej, det gäller att se möjligheterna. Vi ska ha ett möte med de inblandade nästa vecka och då kommer vi säkert på råd.

Socialdemokraterna i Region Skåne är mycket kritiska till vårdvalet och går nu ut med ett vallöfte om att avveckla det vid en eventuell valseger.
– Ända sen vårdvalet inom hudsjukvård infördes har vi varnat för att det kommer få konsekvenser för patienterna med svåra hudåkommor. Nu visar det sig att vår oro är befogad. Psoriasisföreningen har en mycket uppskattad verksamhet som nu riskerar att få lägga ned, säger Yvonne Augustin (S) och lovar andra bud om Socialdemokraterna tar över styret i regionen.
– Vinner vi valet i Region Skåne kommer vi att avveckla vårdvalet för hudsjukvård. Psoriasisföreningen kommer få fortsatt verksamhetsbidrag för att kunna fortsätta att utföra sin uppskattade ljusbehandling som ger lindring till många svårt sjuka psoriasispatienter, säger Yvonne Augustin.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser