Annons

Ny vårdcentral på industriområdet

Region Skåne har idag gett klartecken åt det privata vårdföretaget Hälsomedicinskt center att starta en vårdcentral i Landskrona från och med 1 november 2014.
 
Det var vid dagens sammanträdde i Närsjukvårdsberedningen i Region Skåne som beslutet fattades att företaget får starta vårdcentralen samlokaliserat med en företagshälsovård på Industrigatan 68.
– Det är bra att sjukvården förstärks ytterligare i Landskrona och det är glädjande att landskronaborna nu får en vårdcentral till att välja på, säger Lena Benediktsson, folkpartist från Landskrona och regionfullmäktigeledamot.

Den nya vårdcentralen räknar med 2500 listade patienter i Landskrona inom ett år. Dagens tre befintliga hade i juni 42 128 listade patienter. Uppenbarligen finns det ett behov på området.
– Det är bra att landskronaborna får fler alternativ att välja mellan. Med fler alternativ ökar konkurrensen och därmed får de som bor i Landskrona en bättre sjukvård, poängterar Lena Benediktsson.

Annons
 

Frågan är då hur detta rimmar med att Region Skåne nyligen stängde ner en vårdcentral i Karlslundsområdet i Landskrona?
– Region Skåne stängde inte någon vårdcentral utan slog ihop två vårdcentraler som inte fungerade för att få en bättre fungerande verksamhet. Efter november finns det en god mångfald i Landskrona med två offentliga och två privata vårdcentraler, svarar hon.
Ett resonemang som upprör oppositionsråd Niklas Karlsson.
– Jag satt själv med på möte på stadshuset när regionråd Carl Johan Sonesson (M) medgav att man avvecklat vårdcentralen i Norrestad. Allt annat är efterhandskonstruktioner.  Femklövern i regionen har precis lagt ner en vårdcentral och så öppnar man en ny. Antingen får man medge att det var ett felaktigt beslut att stänga ner i Norrestad annars får man tillstå att man inte vill se vårdinrättningar i offentlig regi, säger han.
– Det behövs vårdcentraler i Landskrona så jag är inte kritisk mot att det öppnas nytt men sättet detta sker på är pajaskonster och inget annat.

Socialdemokraterna går, som vi skrev om tidigare i veckan, till val på att det ska öppnas en  vårdcentral i Karlslundsområdet. Hur ser Folkpartiet på detta och kommer man rent av att stötta förslaget?
Alla skåningar väljer själv vilken vårdcentral man ska gå till och de som erbjuder bra kvalitet och bra service kommer att finnas kvar. Det är bättre än att politiker och tjänstemän bestämmer var och vilka vårdcentraler som ska finnas, säger Lena Benediktsson som även är tillfreds med placeringen av den nya vårdcentralen.
– Även om den inte nås med buss så är det lätt att parkera där. Dessutom finns det redan nu sjukgymnaster i huset, avslutar hon.

Idag finns det tre vårdcentraler i Landskrona, två av dessa drivs av Region Skåne, Centrum på lasarettsområdet och Tornet på Västra Fäladen, dessutom finns Capio citykliniken mitt i stan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser