Annons

Moderaternas valmanifest klart

Idag presenterade Moderaterna i Landskrona sitt valmanifest. Partiet har tre fokusområden som dom kallar för Fokus på kommunens viktigaste uppgifter, utbildning och ett aktivt liv samt Landskrona är mer än Landskrona.

Precis som ett flertal andra partier så är satsningen på att få fler landskronabor i arbete prio ett för Landskronamoderaterna. Jobben har partiet presenterat under rubriken Fokus på kommunens viktigaste uppgifter.
– Det ska bli lättare att arbeta i Landskrona. Fler vägar in på arbetsmarknaden och ännu bättre service åt företag och arbetstagare. Det är nyckeln till att minska utanförskapet och ge fler människor makt över sina liv. Detta är vårt största fokus i valet, säger Erik Raita, ordförande för Moderaterna i Landskrona och förstanamn på kommunlistan.

Annons
 

Dessutom vill partiet att SFI-elever ska aktiveras genom att varva teori och praktik, att det ska införas uppdragsutbildningar som ett samarbete mellan företag, kommun och utbildare samt att en barnomsorgsgaranti ska införas.
– Samtliga dessa tre frågor är avgörande nycklar till att fler människor ska ha jobb, säger Erik Raita.

Under rubriken utbildning och ett aktivt liv beskriver Moderaterna hur de vi arbeta för en bättre skola i kommunen.
– Vi vill skapa en grundskola som är topp tio i Sverige, säger Erik Raita.
– Skolan är grunden för en bra start i livet och alla måste ges en chans att klara målen. Vi måste jobba vidare med att skapa god arbetsmiljö och fortsatta satsningar på lärarna, utvecklar Erik Raita.

Moderaterna vill även satsa på att Landskronaborna ska kunna leva ett friskt och aktivt liv. Karlslund är ett uppskattat rekreationsområde för stadens invånare som erbjuder närhet till idrottsanläggningar och natur. Vissa delar av området behöver dock rustas upp enligt Erik Raita.
– Vi tog fram en vision för Karlslund redan i våras. Ett av våra förslag är att rusta upp befintliga anläggningar. Vi vill också utveckla Karlsundsskogen och röja upp längs med löparspåret och anlägga en ny löparslinga på tio kilometer, säger han.

Den tredje prioriterade delen i Moderaternas valmanifest handlar om byarna. Ungefär en tredjedel av kommunens invånare bor utanför tätorten och Moderaterna vill att byarna ska behålla sin attraktivitet. Då är bland annat goda kommunikationer en avgörande punkt.
– Det är viktigt för att kunna välja skola, ta sig till och från sitt arbete samt ha en aktiv fritid. Vi vill därför ta fram en bussvision som ska underlätta för den som vill åka kollektivt. Det är också viktigt att knyta ihop cykelvägarna mellan byarna och staden. Dessutom är det viktigt att ta fram strategier tillsammans med invånarna för att utveckla byarna, avslutar moderaten.

Moderaternas valmanifest hittar du här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser