Annons

GF Idrotts åkare åter på isen

Efter ett långt uppehåll blev det äntligen dags för en del av GF Idrotts åkare att gå på isen igen. I söndags drog GF Idrott Konståkningsförening igång ett uppstartsläger för sina åkare samt några åkare från Trelleborg, Holland och Turkiet. Sammanlagt är det cirka 20 åkare som deltar på lägret, varav 13 åkare från GF Idrott. Tränare under lägret är GF Idrotts huvudtränare Alisa Latysheva, András och Edith Szaráz samt Miranda Helgesson.

Till att börja med fick åkarna umgås utanför isen då de spelade kubb, grillade korv med mera. När det äntligen var dags att gå på isen var det med försiktighet de äntrade rinken, men det tog inte många minuter förrän de åter var ett med underlaget. Lägret kommer att vara under hela veckan då åkarna kommer att ha två ispass och ett off-icepass varje dag.
– Andra inslag under lägret är att en danstränare kommer att hålla i danslektioner med åkarna, och vi kommer även att anordna en föreläsning om kost- och matvanor när man tränar mycket, där både åkare och föräldrar är välkomna, säger Sussie Sörensen från GF Idrott.

Annons
 

Lägret avslutas på lördag och då kommer det, bland annat, bli minigolf och korvgrillning på programmet.
– Lägret är frivilligt och bekostas av åkarna själva. Föreningen måste betala en avgift till kommunen för isen och måste därför ta ut en lägeravgift, säger ordförande Cecilia Kinnerfelt.
– Alla har dock inte möjlighet att delta, men hade föreningen inte gett åkarna denna möjlighet hade de inte varit på isen förrän tävlingssäsongen redan är igång.

Tjejerna är dock inte bara på is i veckan. En del dansträning under ledning av tränaren Miranda Helgesson hålls också.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser