Annons

Klart med ny VD för Ventrafiken

På måndagseftermiddagen presenterades Ventrafikens tillträdande VD. Han heter Rolf Andersson och hans nuvarande arbetsgivare är Veolia. Första dagen på det nya jobbet är satt till den 1 september.

Turerna kring tillsättandet av en ny VD för Ventrafiken har varit många men på måndagen blev det klart. Ny VD blir Rolf Andersson och han tillträder sin tjänst den 1 september.

Annons
 

Rolf Andersson har ingen erfarenhet av att arbeta med sjöfart och rederi utan har de senaste åren jobbat med tågtrafik.
– Jag blir sjösjuk, i alla fall på utvägen, säger Rolf Andersson och skrattar.
Men enligt Ventrafikens styrelseordförande Björn Falk (M) är det inget hinder att Rolf Andersson inte arbetat med sjöfart.
– Det finns gott om kunskap om den operativa verksamheten i Ventrafiken redan. Rolf Andersson har andra egenskaper som vi tagit fasta på när vi beslutat att anställa honom, säger ordföranden.
– I honom får vi en trygg och stabil ledare med stor erfarenhet.

Själv säger Rolf Andersson att han är duktig på att få folk att jobba mot samma mål.
– Jag har tidigare spelat fotboll och fotboll är en lagsport. Det samma är att leda ett företag. Alla ska dra åt samma håll och mitt jobb som VD kommer att bestå i att så blir fallet, säger han.
– Ägarna (Landskrona stad. Reds anm) fattar de stora besluten och styrelsen ska genomföra dom med hjälp av mig. Det handlar om att transportera venbor och turister till och från Ven.

Att rederiet i framtiden ska kunna drivas som ett nollsummespel är ingen omöjlighet. Tvärtom anser ansvariga.
– Under förutsättning att vi får de bidragen vi har idag, det vill säga 21 miljoner kronor, så kommer det att bli så från och med 2015, säger Björn Falk och vice styrelseordförande Bertil Engdahl (S) tror samma sak.
– Det kommer att fungera. Vi är redan på god väg, säger han.

Rolf Andersson arbetade tidigare som projektledare för Arriva där han ansvarade för Pågatågen och de senaste åtta månaderna har han jobbat för Veolia. Hans nya lön kommer att bli 62500 kronor i månaden. Han bor i Yngsjö på andra sidan Skåne men avståndet avskräcker inte honom.
– Det är bara tio mil. Jag har dessutom en övernattningslägenhet i Malmö, så det är inget hinder för mig, avslutar Rolf Andersson.

Läs även: S-kritik mot VD-tillsättning

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser