Annons

Dubbla JVM-silver till Elisabeth Brandt

17-åriga landslagsspelaren Elisabeth Brandt från BGK Linjen hann inte mer än komma hem från SM i bangolf där hon bland annat tog guld i damernas matchspel förrän det var dags för mästerskap igen. Elisabeth är inne på sitt tredje landslagsår och ett av hennes mål för året var att ta en individuell medalj på junior-VM som i helgen avgjordes i finska Lahti, något hon lyckades med.

Den tyska dominansen på juniorsidan gjorde att det svenska tjejlaget inte kunde rå på lagguldet. Med god marginal till Österrikiskorna på tredje plats kunde svenskorna säkra lagsilvret efter åtta spelade varv, fyra på filt och fyra på europabanor.

Annons
 

Till sista dagens matchspel i cupform hade samtliga fyra svenskor kvalificerat sig.
Efter en enkel seger i åttondelen blev det ett svenskmöte där Elisabeth ställdes inför Malmöspelaren Marielle Svensson. Elisabeth kunde efter två särspelsbanor vinna den matchen och efter att senare ha besegrat ännu en tyska, nu i semifinal, var finalplats säkrad.
Den tredje tyskan för dagen, Annika Dellman, regerande europamästarinna, stod för finalmotståndet. Trots bra spel från Elisabeths sida så kunde Dellman, som i princip var missfri på både filten och europabanorna, ta hem finalen med siffrorna 6-1.
– Jag är mycket nöjd med mitt spel under mästerskapet. Lahtis båda anläggningar var optimala och mycket utslagsgivande för ett mästerskap, berättar Elisabeth Brandt.
– Det här var också mitt sista JVM eftersom tävlingen bara går vartannat år. 2015 som är mitt sista år som junior spelas JEM i Tjeckien och då enbart på europabanor, avslutar Elisabeth Brandt.

Om en dryg månad väntar avresa till Schriesheim i Tyskland för Elisabeth Brandt och resten av Linjens damlag som är kvalificerade till spel i Europacupen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser