Annons

Åter dags för trädgårdsfest

Som vi tidigare berättat blev de flytande trädgårdarna i Citadellets vallgrav snabbt fullbokade och i år är det tretton flott-kreatörer som tävlar om den prestigefulla vandringspokalen. Röstning pågår under hela helgen och efter söndagens Picknickkonsert med Swinging Hayriders presenteras årets vinnare. Det vankas med andra ord åter trädgårdsgille i Landskrona.

Musik blir det också redan under invigningsdagen då man under fredagen med kan lyssna till blues och visa med bland annat årets invigningstalare Dennis Westerberg.
– Ta gärna med picknickkorgen och filten, uppmanar Emeli Zeilon, samordnare för gillet.

Annons
 

Även lördagens trädgårdsmarknad har rekordmånga deltagare. Över 55 utställare med inriktning på hantverk, mat och trädgård ställer ut runt om Landskrona citadell. Samtidigt leder trädgårdsjournalist Eva Robild ”Gröna samtal” från en scen vid konsthallen. På söndagen görs det sedan plats för den allra första trädgårdsloppisen i gillets regi. Här ges privatpersoner plats att sälja eller byta plantor eller trädgårdsprylar.

Barnen har en given plats på gillet. Ett lekområde i parken vid konsthallen har skapats av och med feriepraktikanter, Sagostunder avlöser varandra i gröngräset och på Rothoffska museikolonin finns både utställning om stadsodling, liksom trädgårdsverkstad för de allra minsta.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser