Annons

FP vill se polisstation på Koppargården

Nu riktas krav från Folkpartiet på en polisstation i Karlslundsområdet.

Efter att Landskrona Posten under ett par dagar rapporterat om situationen i Koppargården går nu kommunfullmäktigeledamoten Gulistan Batak ut och riktar krav mot polisen.
– Polisen måste på ett mycket tydligare sätt prioritera Landskrona och Koppargården. Den laglydiga majoriteten får inte svikas, säger hon. 

Annons
 

Gulistan Batak sitter sedan 2010 i fullmäktige och menar att trygghetsfrågorna är några av de viktigaste för Landskrona.
En filial till närpolisen i Landskrona, ett lokalt poliskontor, bör snarast upprättas i Karlslundsområdet, säger hon och menar att detta finns på flera håll i Stockholm.
– Arbetet syftar bland annat till att förebygga brott tillsammans med andra samhällskrafter – till exempel skolan, socialtjänsten och föreningslivet och att polisen kan gripa in mot brott och upprätta respekt för lag och ordning.

– Rättsväsendet måste vara tydligast där problemen och utmaningarna är som störst. En filial skulle möjliggöra en bättre och stabil närvaro i området som inte bara skulle öka tryggheten utan också förbättra kontakten med de boende.

Under tisdagen kommer Gulistan Batak att göra såväl företagsbesök som besök hos boende i området för att diskutera trygghetsfrågor och polisnärvaro.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser