Annons

Banderollprotest mot höghus i Borstahusen

På kommunens hemsida illustreras byggplanerna i Norra Borstahusen med
låg bebyggelse.  Men det är inte hela sanningen. På andra sidan Erikstorpsvägen kommer fastigheterna att bli upp emot 17,5 meter höga.
– Det är så långt ifrån ett pittoreskt fiskeläge man kan komma, anser Anders Karlsson, Arbetarekommunens ordförande i samband med att Socialdemokraterna på lördagen fanns på plats för att visa på de nya fastigheternas höjd genom att skicka upp en 17,5 meter hög banderoll intill Ulkavallen.
– Jag tror inte att Landskronaborna har riktigt klart för sig hur höga byggnader det handlar om, poängterar han och drar sig till minnes protesterna när Landskronahem skulle bygga på den så kallade ”Tack-så-gärna-tomten”.
Då förhalades bygget av det enda hyreshuset i flera år och ändå är det inte i närheten av planerna på byggandet runt campingen, berättar han och Socialdemokraterna hoppas att protesterna skall få invånarna att förstå vilken förvandling Borstahusen står inför om planerna genomförs.
 – Det finns fortfarande tid att stoppa projektet i dess nuvarande utformning i samband med valet i september, då kan väljarna säga sitt om femvåningshus i Borstahusen, avslutar Anders Karlsson.


Kranen med banderollen visar att de nya husen i Borstahusen kommer att sticka upp en bra bit över den äldre bebyggelsen.


Den kraftiga vinden gjorde att lördagens protestaktion fick kortas då liften gungade oroväckande av den stora banderollen.  Christer Glans var en av många Borstahusare som stannade till och diskuterade planerna för Norra Borstahusen.
– Jag är urborstahusare och lekte mycket i Lill-Olas som barn. Jag tycker inte detta är klok, säger han och syftar på femvåningshuset som är tänkt att stå på Ulkavallens parkeringsplats.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser