Annons

BoIS på nedflyttningsplats efter storförlust

Kräftgången för BoIS fortsätter. På lördagen gästade Varberg IP och redan i den fjärde minuten hade bortalaget spräckt nollan. Matchen slutade 1-5 och BoIS ligger därmed på nedflyttningsplats.

Med en dåres envishet pratar BoIS om att man måste hitta en ersättare till skadade Surprise Ralani. Senast på fredagskvällen tackade man nej till bosniern Ognjen Djelmic. Och tur var kanske det. Det är kanske dags att se över om det inte finns andra positioner än en ytterkant som bör prioriteras. Beträffande BoIS försvar så befinner de sig i något som närmast kan jämföras med ett paralyserat stadium.

Annons
 

Självförtroendet, framför allt i de bakre leden, ligger på minus. Det märktes inte minst i matchens 70:e minut. BoIS hade ett par minuter innan reducerat genom en fantastisk frispark av Mattias Adelstam och de två följande minuterna var de enda i matchen som var något sånär heta sedda ur BoIS-ögon.
Men då händer det som inte får hända. Varberg anfaller på vänsterkanten och bollen rullar mot BoIS målvakt Niklas Uddensäs. Han skriker att bollen är hans men försvaret litar inte på sin målvakt utan försöker sig på något som ska likna en rensning med resultat att bollen till slut hamnar i mål. Fullständig ridå!

Men frågan är om inte matchen avgjordes redan i den fjärde minuten. Ardian Rexhepi kunde då med en klassisk strumprullare helt omarkerad skjuta in 0-1 vid straffområdesgränsen mitt framför mål.
Efter en knapp halvtimme fick BoIS ett utmärkt kvitteringsläge men den frispark man fick slogs inte bättre än att Joakim Wulff i Varbergsmålet kunde sno åt sig bollen. Ett snabbt utkast och en kontring på vänsterkanten resulterade istället i att gästerna kunde göra 0-2 genom Nsima Peter.

I andra halvlek kom Phiip Andersson in istället för Daniel Jarl som åkt på några smällar i första halvlek. Men någon bättring blev det inte. Tvärtom. Bland annat höll Cheikh Sarr på att klanta till det rejält med en för lös bakåtpassning men med stor tur lyckades Sarr och Uddenäs tillsammans reda ut situationen.
Och så kom då det där fantastiska målet av Adelstam som skulle innebära en vändning. Men icke. Den snabba repliken i den 70:e minuten följdes av ytterligare två till synes mycket billiga mål. Och det ska erkännas utan omsvep att gästerna var närmare såväl 1-6 och 1-7 än BoIS var ett andra mål.

Patrik Johansson är inte sen att gratulera Varberg till segern och försöker sig på en analys.
– Vi får en otroligt dålig start och sedan spelade vi raka motsatsen till vad vi hade planerat, säger han och förklarar.
– Vi skulle anfalla mer via kanterna men istället så gjorde vi tvärtom, försökte komma fram på mitten och då funkade det inte, säger han självkritiskt.

Kritiken mot försvaret finns men den är inte så stor som man skulle kunna tro med tanke på hur det såg ut.
– Ligger man där vi ligger så finns det inte utrymme att bjuda på den typen av mål, var tränarens kommentar om försvarsspelet.

Närmast för de randiga väntar mittenlaget Syrianska på bortaplan måndagen den 18 augusti. Frågan är om det då finns en ny kantspelare finns på plats eller kanske rent av nytt blod i försvaret. Bäst hade nog varit både och då BoIS nu ligger näst sist i tabellen, en poäng före Assyriska.


Enis Ahmetovic hade ett par skapliga inlägg i första halvlek men mer än halvchanser blev det inte.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Efter cirka en timmes spel öppnade sig himlen och regnet fullkomligt vräkte ner.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Just som regnet slutat dundrade Mattias Adelstam in 1-2 på en snygg frispark. Två minuter varade glädjen. Sedan gjorde Varberg 1-3 och så var denna lördagen förstörd.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Bäst på plan var Nsima Peter i Varberg som gjorde tre mål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser