Annons

Kafferep på kajkanten

Söndagen den 17 augusti är det åter dags att fira restaurangdagen, matkarnevalen där vem som helst kan öppna en restaurang för en dag. Över hela världen passar folk på att bjuda in till, allt från kaffe med kaka på kajen, Vietnamesiska specialiteter under trädet, hemgjort godis från bakluckan på bilen till sexrätters i vardagsrummet. I Landskrona är det Linda Hallberg som håller liv i evenemanget. Senast i maj bjöd hon på angloskånsk fusionfood i form av ”Borstahustorsk and chips med ramslöksaioli” på kajkanten mitt över Nyhamn. När hon denna gång gläntar på ”Hamnluckan” på Hamngatan är det kafferep som gäller. På menyn står denna gång kaffe från det lokala rosteriet och massor av söta favoriter.

– Kafferepet viktig institution i vårt land och en viktig komponent i vårt festfirande, idag mer känt under namnet ”fika”. Socialt, sockerrikt och framförallt trevligt. Så vad passar då bättre än att samlas kring denna folkhemstradition. Kom låt oss fika! På menyn finns kaffe, skriver hon i sin inbjudan.
– Observera att kafferepets viktigaste ingredienser smör, ägg, socker och mjöl är ej förenliga med dieter såsom LCHF, Stenålder, Atkins, GI, ISO, Rikshospitalets bantningskur, Grapefruktdieten, Ashram-metoden, Champagnedieten, ryska rymddieten eller Flygvärdinnedieten. Dock går det att hitta viss stöd i kafferepet i Scarsdalemetoden, vilket är en välkänd gammal amerikansk metod som går ut på att när exakt mängd livsmedel inte anges gäller sunt förnuft.
 
Förbokning krävs till fikan. Mer information finns på Hamnluckans facebooksida

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser