Annons

Guld och silver vid USM till Linjen

Det är inte bara klubbens tjejer, Elisabeth Brandt och Annelie Lundell som för närvarande är iväg och spelar mästerskap. Även på ungdomssidan är Linjen representerad. I helgen slog 15-årige Sebastian Andersson till och tog både guld och silver vid ungdoms-SM i Uppsala.

Sebastian Andersson har spelat bangolf i fem år men det är blott hans andra USM-tävling. Ifjor blev det en placering i botten på både filt och EB när USM spelades i Asarum i Blekinge.
– Inför årets tävling så har Sebastian tränat och tävlat betydligt mer och under vissa perioder nästan bott nere vid hemmabanorna i Badhusparken, förklarar Andreas Feuk, ungdomsansvarig i Bangolfklubben Linjen.

Annons
 

– Den hårda träningen har gett resultat och Sebastians utveckling har det senaste året varit fantastisk, berättar Andreas Feuk.

I filttävlingen över fyra serier låg Sebastian Andersson i ledning under hela tävlingen och avslutade med ett fint 35-varv, det enda så kallade gröna varvet (under 36 slag) i klassen Pojkar A som Sebastian spelar i.

På europabanorna, EB, storspelade hemmaspelaren Eric Bohlin och snittade 25,0 över de sex serierna. Sebastian fick inrikta sig på silvermedaljen, vilket han också klarade med god mariginal till bronset.

Årets USM är det sista för Sebastian Anderssons del som redan i oktober tar steget upp i juniorklassen. Just nu är både klubbens Elisabeth Brandt och Annelie Lundell iväg på sina respektive landslagsuppdrag. För Elisabets del är det JVM i finska Lahti och för Annelie väntar Oldtimers-EM i tyska Murnau. Båda mästerskapen startade igår och resultaten går att följa live via bangolf.se.
– Vi hoppas därför på ytterligare medaljer till klubben, både individuellt och i lag, avslutar Andreas Feuk.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser