Annons

Många frågetecken kring flytt för Arbetsförmedlingen

Nu är beslutet att Arbetsförmedlingen ska flytta till Rådmansgatan taget. När en flytt kan bli aktuell kan ingen svara på idag men enligt Arbetsförmedlingen så kommer flyttlasset att gå under 2015. Hur det kommer att se ut och vad kalaset kommer att kosta vet inte de ansvariga på Landskronakontoret.

Jan Andersson är sektionschef på Arbetsförmedlingen i Landskrona och han bekräftar att beslutet är taget.
– Vi har fått besked från Arbetsförmedlingens infrastrukturavdelning att vi är en av förmedlingarna i regionen som får lov att flytta under 2015, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

Vad en flytt kommer att kosta kan han inte svara på.
– Jag har inga siffror att ge och det beror främst på att vi inte vet hur mycket ombyggnaden av de nya lokalerna kommer att kosta.

Anledningen till flytten är inte heller speciellt preciserade.
– Vi kommer att flytta till lokaler som är bättre anpassade efter våra behov. Idag är det inte helt tillfredsställande, säger Jan Andersson.

När Landskrona Direkt frågar om hur han tänker i frågan att den nuvarande fastighetsägaren Folkets Hus lagt ner miljonbelopp för att anpassa dagens lokaler svarar han undvikande.
– Det kommer att bli bättre dit vi flyttar, säger han och ger ett exempel.
– En av anledningarna är säkerheten för såväl personal som kunder.

I färskt minne finns en incident som inträffade i våras vilket ledde till att Arbetsförmedlingen anlitade väktare utanför lokalerna. Då var det en kund som hotade personal och slog sönder en del av inredningen. Men om någon kund råkat illa någon gång ut vet inte Jan Andersson.
– Inte vad jag känner till.

Hur det ser ut på Rådmansgatan dit Arbetsförmedlingen ska flytta vet inte Jan Andersson. Han vet inte hur mycket en flytt kostar och några ritningar på hur de nya lokalerna är tänkta har han inte sett till.
– Anledningen till att så få fakta är kända för oss angående flytt är att fakta inte är klara än. Vi är i början på en process, säger sektionschef Jan Andersson och avslutar.
– Jag får hänvisa till Mona Mårtensson som är chef för Arbetsförmedlingen i Landskrona. Hon är tillbaka från semester på måndag. I övrigt hänvisar jag till Infrastrukturavdelningen. De kan förhoppningsvis svara mer detaljerat.

Läs även: Förvaltning flyttar in med Arbetsförmedlingen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser