Annons

Glumslövskillar med nerver av stål

Vi noterar att 00-killarna i Glumslövs FF svarade för en bragd i helgen när man gick och vann Eskilscupen.

Den gångna helgen avgjordes Eskilscupen i Helsingborg. Cupen är en av landets äldsta och största fotbollscuper för ungdomar. I åldersklassen pojkar 14 år fanns 56 anmälda lag och som slutsegrare stod Glumslövs FF efter att ha besegrat Täby FK  med 6-5 efter straffar.
– Det var en magisk final, skriver lagets tränare, tidigare spanienproffset, Joakim Nilsson på klubbens hemsida.

Annons
 

I finalen som spelades på Olympias A-plan ledde Glumslöv länge med 2-0 men stockholmarna kunde reducera med två minuter kvar och precis innan det var dags att blåsa för fulltid kvittera på straff. Finalen fick avgöras på straffar. Något glumslövarna råkat ut för vid ytterligare ett par tillfällen under resans gång.
– Stor dramatik och efter att sju Glumslövare slagit sina straffar är det klart, stort jubel bland spelare, ledare, föräldrar och massor av GFF-supporters.

Träning ger färdighet och hela vägen från kvalomgång, via åttondelsfinal till kvartsfinalen avgjordes på straffar till Glumslövs fördel. Det var bara i semifinalen som de grönklädda kunde besegra Falkenbergs FF, tämligen enkelt med 3-0.
Ska man vinna en cup ska man ha lite flyt, menar Joakim Nilsson och avslutar med att hylla sin hjältar.
– Det är så imponerande att se hur ni alla spelade ut och vågade vara kreativa i alla lägen. Stort, stort beröm till samtliga spelare för en fantastisk insats.

Noterbart i sammanhanget är att även Glumslövs elvaårslag för tjejer nådde till final. Där blev dock Huddinge IF för starka då dessa kunde vinna med 2-0.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser