Annons

Fi:s valprogram presenterat

Feministiskt Initiativ i Landskrona har nu presenterat sitt lokala valprogram. Partiet fokuserar på sju områden. Utbildning, miljö- och klimatfrågor, bostadspolitiken, Landskrona Stad som arbetsgivare, trygga människor, äldreomsorgen samt Kulturstaden Landskrona. Med måndagsmöten och ett lokalt valprogram hoppas Feministiskt Initiativ att en eller ett par stolar i kommunfullmäktige ska vigas åt dom. – I kommunpolitiken avgörs många av välfärdens viktigaste frågor som lägger grunden till möjligheten att öka jämställdheten mellan kvinnor och män, unga och äldre och värna om alla människors lika värde oavsett etnicitet, sexualitet, könsidentitet, religion eller funktionsförmåga. Genom att komma in i kommunfullmäktige kommer vi att stärka feminismen och antirasismen i kommunpolitiken. Därför är Feministiskt initiativ absolut nödvändigt i Landskrona, säger Johanna Ivarsson, ordförande i Fi Landskrona och presenterar partiets sju punkter i korthet. – Utbildning: eftersom vi tror att trygga barn lär sig mer vill vi se ett normkritiskt förhållningssätt etablera sig starkare inom förskola och skola. – Miljö- och klimatfrågor: för en stad i balans och med blicken fäst mot framtiden. – Bostadspolitiken: så att Landskrona blir en stad för alla. – Landskrona Stad som arbetsgivare: att gå före när det kommer till jämställdhets- och jämlikhetsarbete för arbetstagarna. – Trygga människor: Landskrona ska vara en trygg kommun att bo och leva i och resurser ska finnas för den som behöver hjälp i sina närstående relationer. – Äldreomsorgen: att färdas väl genom hela livet och särskilt mot slutet, med ett helhetsperspektiv och med självklar rätt till självbestämmande om hur jag vill leva mitt liv som äldre. – Kulturstaden Landskrona: ett fritt och framåtblickande kulturliv som hjälper oss att odla vår empati och vår fantasi och inte låta oss styras av fördomar och stereotyper, avslutar Johanna Ivarsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser