Annons

Varning på stan!

Var beredd!
På fredag och lördag kommer galna upptåg att ske på stan.
Efter tidigare två års succé med gatuteaterfestival i Landskrona är det än en gång dags att samarbeta med Helsingörs och Helsingborgs Passage2014 under namnet Passage2014 XL.
– Spännande artister från Australien, England, Spanien, Portugal och Sverige besöker oss under dagarna två, utlovar Håkan Persson på fritids- och kulturförvaltningen.

Nyhet för i år, är en del av artisterna, på fredagen den 1/8 kl. 16.00, spelar i Karlslund, vid Emaljgatan. Då drar Passion Crew och Cykelorkestern igång, följt av Joan Català med föreställningen Pelat.
– Joan kommer att behöva hjälp av flera medhjälpare för att genomföra sin akt, så om du känner att du är en god medmänniska – ska du komma dit!

Annons
 

Förra året var det ett nytillskott i festivalen Project Boulevard, åtta unga Landskronabor, beviljade feriepraktik med inriktning gatuartisteri, i ett arrangemang av Kulturstöd Unga. Nu upprepar vi succén och i år heter gruppen Passion Crew. Med handledning av Sebastian Swärd och Elin Jönsson har de satt samman ett program och uppträder under båda dagarna.

Även i år avslutas festivalen med Music Corners, levande akustisk gatumusik på olika platser i centrala Landskrona med lokala artister som Kundalini, Venus Idalie, Elias Contassot, Emelie Aura, The Acoustics, Big Chillz, Kalle & Paci, Passion Crew och Music Corner Band. Utanför Landskorna Museum uppträder den polska dansgruppen Flashback Crew.

Program
Fredag 1/8

Rådhustorget
12.00 Katie Wright
– En show full av hula hop och jonglering.
13.00 Pedro Tochas – är känd som en av världens bästa och mest orginela gatuclowner.
14.00 Abigail Collins – varumärke är originalitet och dåligt beteende. 
15.00 Johan Wellton – cirkus, knivskarp komik med en glimt i ögat. 

Karlslund vid Emaljgatan
16:00 Passion Crew
16.30 Cykelorkestern
– En berättelse med sång, musik och akrobatik om hur ett litet frö växer upp.
17:00 Joan Català – Med hjälp av en 4 meter lång trädstam och publikens kollektiva medverkan skapar Joan Català ett poetiskt verk fyllt med stillhet, styrka och spänning. 

Teaterparken
20:00 Varietegatan
– Nu samlas artisterna från Rådhustorget till en gemensam föreställning. Johan Wellton, Abigail Collins, Pedro Tochas & Kate Wright med husband.

Program
Lördag 2/8

Teaterparken
12.00 ANIMAL RELIGION Indomador –
En forskare upptäcker sina dolda djuriska sidor och bestämmer sig för att göra ett animalarium, där man ska undersöka vad som är mänskligt och vad som är djuriskt. En grotesk parodi på den moderna människans kulturella tillstånd, berättat med akrobatik, tuppfäktning, masker och rituell dans.

11.00-14.00 Music Corner 
I tre timmar fylls Landskrona centrum med ljuv musik i snart sagt vartenda hörn. I samarbete med Sensus.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser