Annons

Miljöpartiet vill ha solidaritet

Miljöpartiet i Landskrona har de två senaste mandatperioderna ingått i den styrande treklövern tillsammans med Folkpartiet och Moderaterna. Inför nästa mandatperiod lämnar de dörren öppen för ett bredare samarbete.
– Vi har sagt tidigare att vi kan tänka oss att samarbeta med alla utom sd. Vi går till val som ett eget parti och inte som en del av treklövern, säger Mikael Fahlcrantz för Miljöpartiet Landskrona.

I partiets valprogram poängteras vikten av solidaritet. ”Vår ideologiska grundsyn: Solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet. Solidaritet med kommande generationer. Solidaritet med världens alla människor.” står det att läsa innan de listar upp sitt valprogram.

Annons
 

Landskrona Direkt undrade vilken den viktigaste valfrågan är för Landskrona, såväl ur miljösynpunkt som generellt.
– Svaret på båda dessa frågor: är att Landskrona inte blir en dumpningskommun för industri som andra ratar. Vi kommer att arbeta för ett modernt näringsliv som tar socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar, vilket ger arbetstillfällen långsiktigt och inte enbart till nästa val, avslutar Mikael Fahlcrantz.

Här kan du ta del av Miljöpartiets valprogram.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser