Annons

Karnevalen tillbaka – lovar politikerna

Fingret i luften så här dagarna efter Landskronafesten säger med samstämmighet att Landskronaborna vill ha tillbaka sin Karneval. Så ska det också bli och det redan nästa år, utlovar stadens politiker.

Det jagas röster lokalt. Redan igår presenterade Centerpartiet i sitt valprogram att man tänker jobba för ”Karnevalen Rio de Landskrona” och samma eftermiddag i en debatt i Radio Malmöhus gjorde Niklas Karlsson klart att en s-ledd kommunledning återinför en landskronakarneval nästa år. Idag har såväl Moderaterna som Folkpartiet gått ut med pressmeddelanden och gjort liknande utfästelser.
– Landskronfesten har varit lyckad. Jag tycker det var speciellt kul att de lokala krögarna gavs större utrymme i det nya konceptet. Festen ger en skön känsla till staden och bidrar till sommarstämningen. Nästa år tycker vi i Moderaterna att Landskrona ska ha en stadsfest i tre dagar och återinföra karnevalståget som ju är en tradition som sätter Landskrona på kartan, säger Erik Raita, partiets förstanamn och tillika ordförande.

Annons
 

Folkpartisterna Gunlög Stenfeldt och Torkild Strandberg lovordar Landskronafesten men… som de utrycker det ”något saknades”.
Landskrona har under många år gjort sig känd för sin ”Karneval”, och den ska tillbaka. Matstånden som säljer mat från alla världens hörn, knallarna som säljer allt du inte visste att du behövde och så förstås karnevalståget som har blivit något av en symbol för Landskrona. Medryckande musik och fantastiska dräkter som för tankarna till originalet i Rio, säger Torkild Strandberg.

– Från årets fest ska vi ta med oss det rika utbudet av musik och artister och samarbetet med den lokala handeln och de lokala krögarna. Detta var något nytt som vi ska bygga vidare på, inflikar Gunlög Stenfeldt.

Centerpartiets förstanamn Marko Huttunen kan redan dagen efter presentationen av partiets valprogram bocka av vallöftet om en karneval.
– Har man en karneval som uppskattas inte bara av landskronaborna utan av många fler långt utanför kommungränsen, ett starkt varumärke som Rio de Landskrona faktiskt är med sambatåg och brasiliansk sambadrottning, så är det självklart något man ska vara rädd om, bevara och satsa på, det behövs för Landskronas bästa. Och det är därför vi i Centerpartiet har med det i vårt valprogram, kul om fler tycker som oss.

Redan för några år sedan motionerade socialdemokraterna Anders Westin och Niklas Karlsson om att Landskrona skulle hålla årliga karnevaler, och så sent som under tisdagens debatt i Radio Malmöhus gjorde Niklas Karlsson (S) klart att vid en socialdemokratisk valseger ska karnevalen återinföras.
– För oss socialdemokrater är landskronakarnevalen ett viktigt sommararrangemang. Det betyder mycket för landskronaborna och är ett uppskattat sommarnöje både för oss som bor här som för de turister som besöker vår vackra stad. Därför är det roligt att konstatera att de borgerliga partierna äntligen tagit sitt förnuft tillfånga och vill satsa på en landskronakarneval igen, säger Niklas Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser